1._ευρωπαικο_ταμειο 2._logoΥΠΑΑΤ 3._logo_LEADER_PNG 4._logo_ΠΑΑ_2014-2020 5._logo_ΕΣΠΑ

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

EN

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ»- Μουσικοθεατρικό Δρώμενο με τίτλο «Χαρταετοί»- 23/9/2023 -Προαύλιος χώρος Πολιτιστικού Συλλόγου Γραμβούσας -Κουτουφιανά Γραμβούσας.

 

Η ΕΠΟΦΕΚ διοργάνωσε υπό την αιγίδα και την χρηματοδότηση του  Υπουργείου Πολιτισμού  και σε συνεργασία με το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. – Εργαστήριο  Ειδικής  Επαγγελματικής  Εκπαίδευσης Κισάμου και  το Εργαστήρι διάΔρασης ένα συμπεριληπτικό πρόγραμμα, πολιτιστικού, εκπαιδευτικού και κοινωνικού χαρακτήρα με τίτλο: «Διαφορετικότητα  & Πολιτισμός».

Συνδιοργανωτές της δράσης ήταν ο Δήμος Κισάμου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γραμβούσας και το ΕΠΑ.Λ. Κισάμου-Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης.

Έπειτα από μήνες προετοιμασίας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023 στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γραμβούσας , στα Κουτουφιανά Γραμβούσας η τρίτη και τελευταία δράση του προγράμματος που περιελάμβανε το  Μουσικοθεατρικό Δρώμενο με τίτλο «Χαρταετοί», με  τη συμμετοχή ατόμων με και χωρίς αναπηρία.

Η δράση μας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και ο κόσμος αγκάλιασε με αγάπη και ένθερμο ενδιαφέρον την προσπάθεια όλων των συντελεστών της παράστασης.

Θα θέλαμε εγκάρδια να ευχαριστήσουμε  όλους τους μαθητές του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Κισάμου και τους γονείς τους που υποστήριξαν τη δράση. Ακόμη όλο τον Σύλλογο Διδασκόντων του Ε.Ε.Ε.ΕΚ.  και ιδιαιτέρως την διευθύντρια, κ Πανδή Βασιλική, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, για το αμέριστο ενδιαφέρον και την υποστήριξή της. Επίσης ευχαριστούμε για την πολύτιμη αρωγή τους στην υλοποίηση της δράσης τον Κυριάκο Μυριανίδη (που συμμετείχε στην παράσταση τον Ιουνίου) και τον Χαράλαμπο Γιαννόπουλο (που συμμετείχε στην  παράσταση του Σεπτεμβρίου) ,καθηγητές  Μουσικής, την Σταυρούλα Καψάλη, καθηγήτρια Εικαστικών για την κατασκευή των σκηνικών και  τον Γιώργο Μπουτσαράκη, Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό για την τοποθέτηση των σκηνικών. Επίσης ευχαριστούμε την κ Θεώνη Κουτσουνάκητη  για τη σύνθεση των δεδομένων του έργου, τη δημιουργία του πρωτότυπου κειμένου και για τη σκηνοθεσία  Ακόμη θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την πολύτιμη βοήθειά τους τους μαθητές Άγγελο και Κατερίνα Παπαχρήστου, Ελπίδα Πατερομιχελάκη, Αθηνά Κουνδουράκη, Αγγελική και Αρετή Βαλερά,  Enzo Pena και  Χρυσάνθη Κοντοπυράκη και ασφαλώς ευχαριστούμε τους γονείς των  παιδιών Αντωνέλλα Καστρινάκη, Γιώργο Πατερομιχελάκη,  Ελίνα Πετράκη,  Γκαμπριέλα Πένα,  Γουέιν Πένα , Σοφία Μουστακίδου, Βασίλη Κουνδουράκη, Ιωάννα Ρενιέρη, Γιάννη Κοντοπυράκη και Αχιλλέα Βαλερά για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην διεξαγωγή της δράσης μας. Επίσης ευχαριστούμε τους Διευθυντές των σχολείων της Κισάμου, του 2ου Δημοτικού, κ Μπαντουδάκη Μιχάλη, του 3ου Δημοτικού, κ Φουντουλάκη Ιωάννη, του 1ου Γυμνασίου, κ Μαζοκοπάκη Ιωάννα, του 2ου Γυμνασίου, κ Παπαευαγγέλου Χάρη και του Γενικού Λυκείου, κ Ζουριδάκη Νεκτάριο. Ακόμη ευχαριστούμε την εταιρεία Μουσικές Καταγραφές/Musical Recordings του Γεωργίου Σκαλίδη και τους συνεργάτες του, Νίκο Μιχελιδάκη και Στέφανο Μενδρινό για την κάλυψη του ήχου και του φωτισμού της παράστασης. Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γραμβούσας για την παραχώρηση του χώρου και το υπέροχο κέρασμα που προσέφερε μετά την λήξη του δρώμενου. Το ΕΠΑ.Λ. Κισάμου για την συνεργασία και την συμμετοχή των μαθητών του στην παράσταση.

Τέλος ευχαριστούμε όλους  τους παρευρισκομένους που μας τίμησαν με την παρουσία τους και ήρθαν να υποστηρίξουν την υπερπροσπάθεια των παιδιών, που ναι μεν είναι «διαφορετικά» , αλλά αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια για την ποιότητα και την συνέπεια που επέδειξαν στην  υλοποίηση της δράσης.

Η πραγματοποίηση του Φεστιβάλ είχε σαν κύριο σκοπό τη διάχυση του μηνύματος για συμπερίληψη των ατόμων με «διαφορετικότητα» στο πολιτιστικό και εργασιακό περιβάλλον, ώστε το αυτονόητο να πάψει να είναι το ζητούμενο.

 

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.ΠΟ.Φ.Ε.Κ.

 

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΟΦΕΚ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ:ΚΟΥΝΕΛΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
Ά ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΜΠΟΥΡΔΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
΄Β ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:ΤΣΟΝΤΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:ΚΟΥΛΕΤΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΤΑΜΙΑΣ:ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΤΑΜΙΑΣ: ΠΛΟΚΑΜΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:ΓΡΥΜΠΑΟΥΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ:ΜΑΚΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Επαρχίας Κισάμου (Ε.ΠΟ.Φ.Ε.Κ.)

Ηρώων Πολυτεχνείου 96
Βίλα Ξαγοράρη
Κίσαμος Χανίων Κρήτη
73400
Τηλ.: 28220 83500 Δευτέρα-Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή 9:00-14:00
Ε mail: epofek2010@gmail.com
            info@epofek.gr

Σχετικά Νέα ανακοινώσεις