1._ευρωπαικο_ταμειο 2._logoΥΠΑΑΤ 3._logo_LEADER_PNG 4._logo_ΠΑΑ_2014-2020 5._logo_ΕΣΠΑ

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

EN

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ»- Μουσικοθεατρικό Δρώμενο με τίτλο «Χαρταετοί»- Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023 -Προαύλιος χώρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γραμβούσας -Κουτουφιανά Γραμβούσας.

Η ΕΠΟΦΕΚ διοργανώνει υπό την αιγίδα και την χρηματοδότηση του  Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και σε συνεργασία με το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. – Εργαστήριο  Ειδικής  Επαγγελματικής  Εκπαίδευσης Κισάμου και  το Εργαστήρι διάΔρασης ένα συμπεριληπτικό πρόγραμμα, πολιτιστικού, εκπαιδευτικού και κοινωνικού χαρακτήρα με τίτλο: «Διαφορετικότητα  & Πολιτισμός».

Συνδιοργανωτές της δράσης είναι ο Δήμος Κισάμου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γραμβούσας και το ΕΠΑ.Λ. Κισάμου-Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης.

Έπειτα από τρεις μήνες προετοιμασίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023 στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γραμβούσας , στα Κουτουφιανά Γραμβούσας η πρώτη δράση του προγράμματος που περιελάμβανε Μουσικοθεατρικό Δρώμενο με τίτλο «Χαρταετοί» και  με  τη συμμετοχή ατόμων με και χωρίς αναπηρία.

Η δράση μας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και ο κόσμος αγκάλιασε με αγάπη και ένθερμο ενδιαφέρον την προσπάθεια όλων των συντελεστών της παράστασης.

Θα θέλαμε εγκάρδια να ευχαριστήσουμε το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Κισάμου και ιδιαιτέρως την διευθύντρια, κ Πανδή Βασιλική, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, για το αμέριστο ενδιαφέρον και την υποστήριξή της. Επίσης ευχαριστούμε για την πολύτιμη αρωγή τους στην υλοποίηση της δράσης τον Κυριάκο Μυριανίδη, καθηγητή Μουσικής, την Σταυρούλα Καψάλη, καθηγήτρια Εικαστικών , την Αντωνέλλα Καστρινάκη, Φιλόλογο, την Ελένη Σχουλίδου, Σχολική νοσηλεύτρια, την Ερμιόνη Δαβράδου, Εργοθεραπεύτρια, τον Γιώργο Μπουτσαράκη, Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό, την Ράνια Μπερβανάκη, Κοινωνική λειτουργό και την Μαρίσσα Δαμουλάκη, Ψυχολόγο. Επίσης ευχαριστούμε την κ Θεώνη Κουτσουνάκη και το Εργαστήρι διάΔρασης για την άψογη οργάνωση και την σκηνοθεσία του δρώμενου. Ακόμη θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την πολύτιμη βοήθειά τους τις οικογένειες  της Ελπίδας Πατερομιχελάκη, της Αθηνάς Κουνδουράκη, της Αγγελικής και της Αρετής Βαλερά, του Enzo Pena και της Χρύσας Κοντοπυράκη και ασφαλώς ευχαριστούμε τα ίδια τα παιδιά για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην διεξαγωγή της δράσης μας. Τον Δήμο Κισάμου για την χρηματοδότηση και την Chania Sound για την κάλυψη του ήχου και του φωτισμού της παράστασης. Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γραμβούσας για την παραχώρηση του χώρου και το υπέροχο κέρασμα που προσέφερε μετά την λήξη του δρώμενου. Το ΕΠΑ.Λ. Κισάμου για την συνεργασία και την συμμετοχή των μαθητών του στην παράσταση. Ευχαριστούμε επίσης που μας τίμησαν με την  παρουσία τους την κ Σοφία Μαλανδράκη, Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο στον τομέα Υγείας, Παιδείας και Πολιτισμού στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, κ. Μαραγκουδάκη-Πλοκαμάκη Χρυσάνθη, αντιδήμαρχο του Δήμου Πλατανιά, την κ Νίκη  Κατερινάκη-Παπακωνσταντίνου και  την κ Κουρτάκη Δήμητρα, Δημοτικούς Συμβούλους  Κισάμου και τον κ Κουνδουράκη Βασίλη , Πρόεδρο της Κοινότητας Κισάμου.

Τέλος ευχαριστούμε όλους  τους παρευρισκομένους που μας τίμησαν με την παρουσία τους και ήρθαν να υποστηρίξουν την υπερπροσπάθεια των παιδιών, που ναι μεν είναι «διαφορετικά» , αλλά αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια για την ποιότητα και την συνέπεια που επέδειξαν στην  υλοποίηση της δράσης.

Ακολουθεί τον Σεπτέμβριο του 2023 η ΄Β Φάση της δράσης μας που περιλαμβάνει:

Διήμερο Φεστιβάλ

-Ημερίδα με θέμα: “Διαφορετικότητα-Ίσες Ευκαιρίες-Πολιτισμός” (ομιλίες, συζητήσεις και βίντεο, από γονείς, αθλητές με και χωρίς αναπηρία και επαγγελματίες από το χώρο της Υποστηριζόμενης Εργασίας) , την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 10.00, στο Τσατσαρωνάκειο Πολιτιστικό  Πολύκεντρο της Ι.Μ.Κ.Σ  .

-Μουσικοθεατρικό  Δρώμενο με τίτλο «Χαρταετοί» και  με τη συμμετοχή ατόμων με και χωρίς αναπηρία, το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 19:30, στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γραμβούσας , στα Κουτουφιανά Γραμβούσας.

Η πραγματοποίηση του Φεστιβάλ έχει σαν κύριο σκοπό τη διάχυση του μηνύματος για συμπερίληψη των ατόμων με «διαφορετικότητα» στο πολιτιστικό και εργασιακό περιβάλλον, ώστε το αυτονόητο να πάψει να είναι το ζητούμενο.

 

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.ΠΟ.Φ.Ε.Κ.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΟΦΕΚ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ:ΚΟΥΝΕΛΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ τηλ: 697 338 7268
Ά ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΜΠΟΥΡΔΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ τηλ: 697 799 2307
΄Β ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:ΤΣΟΝΤΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ τηλ: 697 405 0070
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:ΚΟΥΛΕΤΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ τηλ: 693 250 8709
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ τηλ: 697 183 0702
ΤΑΜΙΑΣ:ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ τηλ: 698 038 3888
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΤΑΜΙΑΣ: ΠΛΟΚΑΜΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ τηλ: 697 376 1676
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:ΓΡΥΜΠΑΟΥΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  τηλ: 694 077 8194
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ:ΜΑΚΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ τηλ: 694 769 6716

 

Σχετικά Νέα ανακοινώσεις