1._ευρωπαικο_ταμειο 2._logoΥΠΑΑΤ 3._logo_LEADER_PNG 4._logo_ΠΑΑ_2014-2020 5._logo_ΕΣΠΑ

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

EN

Η υποψήφια για Grammy Ariacne Trujillo Duran γεννήθηκε στην Αβάνα της Κούβας. Ξεκίνησε την καριέρα της ως παιδί θαύμα.  Είχε μια εκτεταμένη καριέρα ως πιανίστα συναυλιών και συνθέτρια. Κέρδισε βραβεία Master και Ειδικές Μνεία σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς της Κούβας και έπαιξε στα κορυφαία θέατρα και αίθουσες της χώρας. Σε ηλικία 14 ετών, η Ariacne επιλέχθηκε να εμφανιστεί με τη συμφωνική ορχήστρα του Matanzas και του Santiago de Cuba. Ενώ εργαζόταν ως τραγουδίστρια, χορεύτρια και πιανίστα στο θρυλικό Cabaret Tropicana, ακολούθησε πτυχίο στην ερμηνεία μουσικού πιάνου από το υπερ-ανταγωνιστικό Ωδείο ISA της Κούβας.

Το 2002 έφτασε στη Νέα Υόρκη αφού κέρδισε μια υποτροφία Residency στη μουσική σύνθεση στο Κέντρο Δημιουργικών Τεχνών της Βιρτζίνια. Έκτοτε, η Trujillo έχει συμμετάσχει σε πολλά σημαντικά έργα, όπως το συγκρότημα Timba “La bola” με 14 κομμάτια από τους New York Times, όπου ήταν η Μουσική Διευθύντρια, η πιανίστα και η βασική τραγουδίστρια. Ήταν η βασική τραγουδίστρια και πιανίστα με το The Pedrito Martinez Group για πάνω από 6 χρόνια, όπου έπαιξε σε πολλά από τα σημαντικότερα Φεστιβάλ Τζαζ σε όλο τον κόσμο όπως:

Φεστιβάλ Τζαζ της Ερυθράς Θάλασσας. Newport Jazz Fest, Umbria Jazz Fest, Montreaux Jazz Fest, Peruggia Jazz Fest, Daegu International Jazz Fest, The Murton Percussion Fest, San Fransisco Jazz Fest κ.λπ.

Με την ισχυρή μουσική παρουσία και την ευελιξία της, η Τρουχίγιο έχει γίνει ένας από τους βιρτουόζους πιανίστες και τραγουδιστές από την περιοχή της Νέας Υόρκης.

Ο Trujillo αποφοίτησε πρόσφατα με Suma Cum Laude Bachelor of Art in Music στο New Jersey City University και συμμετέχει ήδη στο Master Jazz Program. Το 2018 αποδέχτηκε τη θέση της Μουσικής Διευθύντριας για την παραγωγή εκτός Μπρόντγουεϊ «Carmen to Havana and Back». Ερμηνεύοντας με το Κουιντέτο της, έχει λάβει την αναγνώριση των κριτικών ως ενορχηστρωτής, τραγουδίστρια και Master of Ceremonies της παραγωγής. Το 2022, ήταν η πιανίστα μιας άλλης παραγωγής εκτός Μπρόντγουεϊ «My Broken Language», σε σενάριο και σκηνοθεσία Quiara Alegria και μιούζικαλ υπό την εποπτεία του Alex Lacamore. Μία από τις συνθέσεις του Trujillo συμπεριλήφθηκε στο βιβλίο της Terri Lyne Carrington New Standards, που εκδόθηκε από το Berklee Institute of Jazz and Gender Justice.

Η διδακτική εμπειρία του Trujillo περιλαμβάνει κλινικές στο Berklee College of Music, στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και στο Duke University της Βιρτζίνια. Ιδιωτικός δάσκαλος στο Mannes School of Music, παρουσιαστής εργαστηρίων στο Lehman College στο πιάνο και το τραγούδι. Από το 2019, ο Trujillo είναι επίκουρος καθηγητής στη Σχολή Jazz του Πανεπιστημίου του New Jersey City. Από το 2021, ο Τρουχίγιο περιόδευσε στο Περού και την Κολομβία, δίνοντας συναυλίες και Master Class σε πολλά σχολεία, ωδεία και πανεπιστήμια.

Το Unique Style της Trujillo πηγάζει από τις αμέτρητες επαγγελματικές της συμμετοχές σε συνδυασμό με το εγγενές μουσικό της ένστικτο. Η μουσική της φέρει χαρακτηριστικά μια ιδιαίτερη αντιμετώπιση του άρρητου ρυθμού των «Tumbaos», αναμειγνύοντας την παραδοσιακή κουβανέζικη μουσική με το «Timba» και κλασικά στιγμιότυπα, φορτισμένη με επιθετική εναρμόνιση με μεγάλη τεχνική πολυπλοκότητα και δημιουργικότητα.

Ο Trujillo έχει εμφανιστεί, έχει μοιραστεί μια σκηνή και έχει ηχογραφήσει με θρύλους όπως οι Paul Simon, Paquito D. Rivera, Wynton Marsalis, Steve Gadd, Jonny Pacheco, John Scofield, Javier Limón, Steve Turre, Brian Lynch, Lew Soloff, Taj Mahal, Diego El Cigala, Alain Perez, Jimmy Busch, Derek Trucks, Isaac Delgado και Esperanza Spalding.

Η φωνητική της τεχνική πηγάζει από ένα υπόβαθρο όπερας με ένα εκτεταμένο και μερικές φορές ελαφρώς τραχύ εύρος όπου διαρκώς διατυπώνει και χρησιμοποιεί μεθόδους R&B, Opera, Funk, Blues, Jazz και Soul.

Η μπάντα:
Ariacne Trujillo – φωνητικά πιάνου

Παναγιώτης Ανδρέου – μπάσο

Sebastian Nickol – κρουστά

July 19 @ 9:00 pm – 11:00 pm EEST

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΕΙΣΟΔΟΥ: €10,00

https://www.vlatos.gr/event/ariacne-trujillo/

 

 

Συνδεσμοι

Χάρτης

Αφίσα εκδήλωσης

Ε.ΠΟ.Φ.Ε.Κ.

Όλες οι εκδηλώσεις