1._ευρωπαικο_ταμειο 2._logoΥΠΑΑΤ 3._logo_LEADER_PNG 4._logo_ΠΑΑ_2014-2020 5._logo_ΕΣΠΑ

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

EN

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ

ΑΚΑΔΗΜΙΑ

ΚΡΗΤΗΣ                                                                                  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 66/18.11.2023

 

ΒΙΟΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, ως Ερευνητικό Κέντρο αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας (ΦΕΚ 4610/7-5-2019, Άρθρο 255 του ιδίου Νόμου) και στο πλαίσιο του διαλόγου μεταξύ Επιστήμης και Ορθοδοξίας, αρχίζει μία σειρά διαδικτυακών συναντήσεων, διαλόγου και προβληματισμού, με τον γενικό τίτλο «ΒΙΟΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ», σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και τον Κωνσταντίνο Ψιμόπουλο, Καθηγητή Βιοηθικής του ιδίου Πανεπιστημίου.

Η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση θα επικεντρωθεί στο θέμα της Τεχνητής Νοημοσύνης και την ιατρική έρευνα στο χώρο των νευροεπιστημών, με ομιλητή τον Μανώλη Κέλλη (Μανώλης Καμβυσέλλης) Καθηγητή Επιστήμης Υπολογιστών στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης στον τομέα της Υπολογιστικής Βιολογίας και μέλος του ΔΣ του Ινστιτούτου MIT και του Χάρβαρντ, ο οποίος θα απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα.

Στο τέλος θα σχολιάσει ο Ομότιμος Καθηγητής Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας, Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η διαδικτυακή συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 16:00-17:00 (Ελλάδος).

ΒΙΟΗΘΙΚΗ

Για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση μπορούν να επισκεφθούν την Ιστοσελίδα της ΟΑΚ (www.oac.gr) ή σκανάρωντας το QR code.

 

 

 

 

 

Συνδεσμοι

Χάρτης

Αφίσα εκδήλωσης

Ε.ΠΟ.Φ.Ε.Κ.

Όλες οι εκδηλώσεις