1._ευρωπαικο_ταμειο 2._logoΥΠΑΑΤ 3._logo_LEADER_PNG 4._logo_ΠΑΑ_2014-2020 5._logo_ΕΣΠΑ

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

EN

Αγαπητά Μέλη, Φίλοι και Συνεργάτες του Ιδρύματος,

 

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσομε ότι η Εταιρεία Κρητικών Σπουδών – Ίδρυμα Γεωργίου και Αρτεμισίας Καψωμένου ξαναρχίζει κανονικά τις δραστηριότητές της και υπολογίζομε στη συνεργασία σας, για να ξεφύγομε ως συλλογικότητα και ως κοινωνία από τη διαλυτική συνήθεια της αυστηρής ιδιώτευσης.

Ύστερα από μια διετία υπολειτουργίας, εγκαινιάζομε τις δραστηριότητες της θερινής περιόδου 2022 με μια σειρά συνεδριακών εκδηλώσεων που έχει γενικό θέμα «Η ελληνική πεζογραφία της εντοπιότητας». Η πρώτη εκδήλωση της σειράς θα είναι αφιερωμένη στον πεζογράφο Χριστόφορο Μηλιώνη, το έργο του οποίου αντιπροσωπεύει μια από τις πιο χαρακτηριστικές εκφράσεις του πολιτισμικού βιώματος της εντοπιότητας.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 27 έως 29 Μαΐου 2022 στην έδρα της Εταιρείας Κρητικών Σπουδών, στον Πύργο Αλικιανού, και θα είναι ταυτόχρονα Φιλολογικό Αφιέρωμα στη μνήμη του. Συμμετέχουν διακεκριμένοι νεοελληνιστές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ομότιμοι και εν ενεργεία Καθηγητές ελληνικών και ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, Συγγραφείς και Κριτικοί της λογοτεχνίας, εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Επίτιμα μέλη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, Σχολικοί σύμβουλοι Μέσης Εκπαίδευσης, Ερευνητές, Διδάκτορες και Υποψήφιοι διδάκτορες Νεοελληνικής Φιλολογίας.  Το Πρόγραμμα αρχίζει την Παρασκευή, 27 Μαΐου, ώρα 18.00΄, περιλαμβάνει πέντε Τακτικές Συνεδρίες και ολοκληρώνεται με τον Απολογισμό εργασιών, την Κυριακή, ώρα 13.00΄ το μεσημέρι. Η Εναρκτήρια Πανηγυρική Συνεδρία θα γίνει στον αύλειο χώρο του Ιδρύματος, ώρα 18.00 – 21.00, με τήρηση των πρωτοκόλλων υγιεινομικής προστασίας.

Σας περιμένομε, για να δώσετε με την παρουσία και τη συμμετοχή σας εορταστικό χαρακτήρα στην πρώτη μας εκδήλωση. Σύντομα θα σας κοινοποιήσομε το συνολικό Πρόγραμμα της θερινής περιόδου.

Με θερμούς φιλικούς χαιρετισμούς,

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, Ερατοσθένης Γ. Καψωμένος

   

 

 

Συνδεσμοι

Χάρτης

Αφίσα εκδήλωσης

Ε.ΠΟ.Φ.Ε.Κ.

Όλες οι εκδηλώσεις