1._ευρωπαικο_ταμειο 2._logoΥΠΑΑΤ 3._logo_LEADER_PNG 4._logo_ΠΑΑ_2014-2020 5._logo_ΕΣΠΑ

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

EN
Πολιτιστικές Εκδηλώσεις – Καλοκαίρι 2023, του Δήμου Πλατανιά
Ο Δήμος Πλατανιά και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, διοργανώνουν και φέτος το “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2023 και το 13ο Φεστιβάλ “ΓΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ”, ένα σπονδυλωτό πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων, το οποίο παρουσιάζεται την περίοδο του καλοκαιριού στις κοινότητες του Δήμου.
Δεκάδες μικρές και μεγαλύτερες εκδηλώσεις, τόσο στην ενδοχώρα, αλλά και στην παραλιακή ζώνη, γίνονται αφορμή να συναντηθούν ντόπιοι και επισκέπτες και όχι μόνο να ψυχαγωγηθούν αλλά και να γνωρίσουν, κυρίως οι επισκέπτες του τόπου μας, τα τοπόσημα του Δήμου μας, την παράδοση, την ιστορία ,τα ήθη και τα έθιμά μας. Κινηματογραφικές προβολές με ελληνικές και ξένες παραγωγές σε πλατείες, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, μικρά θεατρικά δρώμενα, μουσικές συναυλιακές βραδιές, κ.α. συνθέτουν το πολιτιστικό πρόγραμμα μας. Ξεχωριστή παρουσία έχουν οι δράσεις του 13ου Φεστιβάλ “ΓΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ”, το οποίο συνεχίζοντας την επιτυχημένη μορφή των τελευταίων χρόνων, δημιουργεί μια σειρά από βιωματικού χαρακτήρα δράσεις (οινογευσίες, γευσιγνωσίες, εμπειρίες σε χώρους παραγωγής τοπικών προϊόντων, μουσικοχορευτικές βραδιές κ.α), με στόχο τη γνωριμία του τόπου μας, από τους επισκέπτες. Οι δράσεις του “ΓΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ” αποτελούν την κορύφωση των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Πλατανιά και πραγματοποιούνται στο τέλος Σεπτεμβρίου, παράλληλα με τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας τουρισμού.
Οι παραπάνω εκδηλώσεις ξεκινάνε τη Δευτέρα 17 Ιουλίου με το εξής πρόγραμμα για την ερχόμενη εβδομάδα:
ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ
Καλυδωνία : Μουσική Βραδιά με τους “Εντέχνως Λαϊκούς”, στο χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου
Γεράνι : Κινηματογραφική ταινία “Ρόκα”, στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου
ΠΕΜΠΤΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ
Κοντομαρί : Μουσική παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τη Βαλεντίνα Παπαδημητράκη και τον Λεωνίδα Μαριδάκη “Τραγουδάκια στον αφρό”, στην πλατεία του χωριού
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ
Ταυρωνίτης: Μουσική παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τη Βαλεντίνα Παπαδημητράκη και τον Λεωνίδα Μαριδάκη “Τραγουδάκια στον αφρό”, στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ταυρωνίτη.
Φωτακάδο Βουκολιών: Ελληνική ταινία “Μια ζωή την έχουμε”, στο χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου στο Φωτακάδο
ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ
Κουφός: Μουσική Βραδιά με τους “Εντέχνως Λαϊκούς”, στο παλιό Δημοτικό Σχολείο.
Νιο Χωριό: Μουσική παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τη Βαλεντίνα Παπαδημητράκη και τον Λεωνίδα Μαριδάκη “Τραγουδάκια στον αφρό”, στον αύλειο χώρο του Ι.Ν.Αγ.Γεωργίου.
Όλες οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 21:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη.
Το Φεστιβάλ «Καλοκαίρι 2023 ,Πολιτιστικές Εκδηλώσεις» και «Γη – Πολιτισμός – Τουρισμός», διοργανώνονται από τον Δήμο Πλατανιά και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Πλατανιά, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και υλοποιούνται με τη συνεργασία των Τοπικών Συμβουλίων και των Πολιτιστικών Συλλόγων.
Μπορείτε να ενημερώνεστε για το σύνολο των εκδηλώσεων στον Δήμο Πλατανιά μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου στον παρακάτω σύνδεσμο :

Συνδεσμοι

Χάρτης

Αφίσα εκδήλωσης

Ε.ΠΟ.Φ.Ε.Κ.

Όλες οι εκδηλώσεις