1._ευρωπαικο_ταμειο 2._logoΥΠΑΑΤ 3._logo_LEADER_PNG 4._logo_ΠΑΑ_2014-2020 5._logo_ΕΣΠΑ

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

EN
Την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 και ώρα 7.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Χανίων η πολιτική συλλογικότητα ”χωριά βδ Κρήτης”
και η Συλλογικότητα εναλλακτικού και αλληλέγγυου εμπορίου ”Terra Verde”(Γη Πράσινη) διοργανώνουν
εκδήλωση με θέμα “Γύρη λουλουδιών, γύρη μελισσών”στο πλαίσιο των ”Αλληλοδιδακτικών Κύκλων Γεωργίας ”.

Η Γιώτα Γώτσιου, βιολόγος-ερευνήτρια στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ), θα δώσει πληροφορίες για την γύρη των φυτών, την επιστήμη που την μελετά (παλυνολογία) και την σύνδεσή της με διάφορους κλάδους επιστημών (όπως αρχαιοβοτανική, ιστορική γεωλογία, παλαιοντολογία, εξελικτική βιολογία, αεροβιολογία/ αλλεργιολογία, εγκληματολογία/ ιατροδικαστική). Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην σχέση της γύρης με τις μέλισσες, την επικονίαση των φυτών και την  μελισσοπαλυνολογία (μελέτη της γύρης στο μέλι).

Η Γκλόρια Κωσταντουδάκη, βιολόγος και Health Coach, θα μιλήσει για τις ευεργετικές ιδιότητες και την αξία της γύρης στην βελτίωση της υγείας μας.
Ο Γιάννης Αποστολάκης, Ex-Chef MAIX, πρόεδρος του Δικτύου Κρητικής Γαστρονομίας, θα αναπτύξει το θέμα “Γύρη, ο θησαυρός της μέλισσας στην γαστρονομία”.
Ο μελισσοκόμος Αντώνης Παπαγιαννάκης θα μιλήσει και θα δείξει στην πράξη με ποιο τρόπο λαμβάνεται η γύρη από την γυρεοπαγίδα της κυψέλης και για το τι θα πρέπει να προσέχει ο παραγωγός και ο καταναλωτής.
Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.

Συνδεσμοι

Χάρτης

Αφίσα εκδήλωσης

Ε.ΠΟ.Φ.Ε.Κ.

Όλες οι εκδηλώσεις