1._ευρωπαικο_ταμειο 2._logoΥΠΑΑΤ 3._logo_LEADER_PNG 4._logo_ΠΑΑ_2014-2020 5._logo_ΕΣΠΑ

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

EN

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                  

ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Κίσσαμος 12-14 Απριλίου 2024

Η Ε.Σ.Τ.Ι.Α. είναι η Επιστημονική Συνάντηση του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, η οποία καθιερώθηκε το 1996. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο την άνοιξη με συμμετοχή διδασκόντων και διδασκουσών, μεταπτυχιακών και προπτυχιακών φοιτητών και φοιτητριών. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι διδάσκοντες και οι διδάσκουσες του Τμήματος έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν προσωπικές τους έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη και προβληματισμούς πάνω σε επιστημονικά προβλήματα που επιθυμούν να μοιραστούν με τους/τις συναδέλφους τους.

Στη φετινή συνάντηση θα πραγματοποιηθούν ομιλίες που αφορούν και στην ευρύτερη περιοχή της Κισσάμου και στην τοπική κοινωνία με ακροατήριο, το οποίο είναι ελεύθερο να συμμετάσχει, ευνοώντας την ανταλλαγή απόψεων και παρέχοντας πολλαπλά επιστημονικά ερεθίσματα στους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες.

Το πρόγραμμα της Ε.Σ.Τ.Ι.Α συνήθως περιλαμβάνει μια εκπαιδευτική επίσκεψη σε ιστορικό ή αρχαιολογικό χώρο, γειτονικό με τον τόπο πραγματοποίησης της συνάντησης. Σ’ αυτή τη συνάντηση προβλέπεται η επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους στην πόλη της Κισσάμου και στο ναό της Αγίας Βαρβάρας στα Λατζιανά της Κοινότητας Βουλγάρω.

Η Επιστημονική Συνάντηση θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024 έως την Κυριακή 14 Απριλίου 2024.

Η Επιστημονική Συνάντηση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου και τον Δήμο Κισσάμου.

*Επισυνάπτεται το πρόγραμμα του διημέρου.                                                                                                                                     

Πρόγραμμα ΕΣΤΙΑΣ

Συνδεσμοι

Χάρτης

Αφίσα εκδήλωσης

Ε.ΠΟ.Φ.Ε.Κ.

Όλες οι εκδηλώσεις