1._ευρωπαικο_ταμειο 2._logoΥΠΑΑΤ 3._logo_LEADER_PNG 4._logo_ΠΑΑ_2014-2020 5._logo_ΕΣΠΑ

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

EN
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Λεωφόρος Μεσογείων 207, ΤΚ 1162, Αθήνα

Τηλ. 210 8089271, [email protected]

Πληροφορίες: Α. Μπαρνιάς (2821045570),

 

14/12/2022

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.), σε συνέχεια της διοργάνωσης στο Ξυλόσκαλο Ομαλού, μεταφέρει την έκθεση φωτογραφίας με θέμα:

“ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΙΑΣ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ” το φυσικό και ανθρωπογενές κεφάλαιο του Εθνικού Δρυμού

στην πόλη των Χανίων, με σκοπό να τιμήσει και να προβάλει την επέτειο των 60 χρόνων ίδρυσης του Εθνικού Δρυμού.

Η έκθεση επιχειρεί να αναδείξει τη σπουδαιότητα και να τονίσει την ανάγκη προστασίας ενός τόπου με μοναδική φυσική, ιστορική και πολιτισμική αξία. Ο προστατευόμενος αίγαγρος, οι κορυφές των Λευκών Ορέων, η μοναδική βιοποικιλότητα, η ζωή στο φαράγγι, η Αγία Ρουμέλη ως τελικός προορισμός, αποτελούν «σταθμούς» αυτού του φωτογραφικού ταξιδιού, το οποίο επίσης περιλαμβάνει σπάνια τοπία και εικόνες από την ίδρυση του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς έως σήμερα.

Οι φωτογραφίες προέρχονται από το αρχείο της Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σαμαριάς και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Κρήτης του ΟΦΥΠΕΚΑ, από το αρχείο Αντώνη Πλυμάκη, από το αρχείο Κυριάκου Βιρβιδάκη, από τον Ορειβατικό Σύλλογο Χανίων, καθώς και από πολλούς φωτογράφους ή συλλέκτες που ανταποκρίθηκαν σε σχετικό κάλεσμα του ΟΦΥΠΕΚΑ.

Η έκθεση φιλοξενείται στο φουαγιέ του θεάτρου Μίκης Θεοδωράκης, στα Χανιά. Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης, που θα διαρκέσει από 14 Δεκεμβρίου έως 15 Ιανουαρίου 2023 είναι από Δευτέρα έως Κυριακή09:00 π.μ. – 21:00 μ.μ. και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Χανίων.

 

Συνδεσμοι

Χάρτης

Αφίσα εκδήλωσης

Ε.ΠΟ.Φ.Ε.Κ.

Όλες οι εκδηλώσεις