1._ευρωπαικο_ταμειο 2._logoΥΠΑΑΤ 3._logo_LEADER_PNG 4._logo_ΠΑΑ_2014-2020 5._logo_ΕΣΠΑ

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

EN
12ο Φεστιβάλ ‘Γη, Πολιτισμός, Τουρισμός’ από το Δήμο Πλατανιά
Ο Δήμος Πλατανιά και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πλατανιά, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, διοργανώνουν για 12η συνεχόμενη χρονιά, το Φεστιβάλ «Γη, Πολιτισμός, Τουρισμός».
Στο πλαίσιο της πάγιας προσπάθειάς του Δήμου Πλατανιά για ενδυνάμωση του περιεχομένου του θεσμού, στις φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθεί ένα ακόμα 2ήμερο βιωματικού χαρακτήρα, στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2022, με επίκεντρο το κρητικό κρασί και τα παράγωγά του.
Στο πλαίσιο του διημέρου έχει σχεδιαστεί, για μια ακόμη χρονιά, ένα πλούσιο πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει :
Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022,στις 19:30, στην πλατεία του Πλατανιά, μεγάλη γιορτή για το κρασί και τα παράγωγα του. Μέσα από μια σειρά δράσεων:
Γνωρίζουμε και συμμετέχουμε στην παραγωγή κρασιού και τσικουδιάς
Γευόμαστε Κρητικά προϊόντα με βάση το κρασί
Δοκιμάζουμε Κρητικό κρασί και προϊόντα της Κρητικής Γης
Διασκεδάζουμε με Παραδοσιακή Μουσική και Χορό
Νωρίτερα, το πρωί της Κυριακής μια ομάδα επισκεπτών της περιοχής, θα βρεθεί μαζί με τους διοργανωτές του φεστιβάλ, σε αμπελώνα για να βιώσει ένα παραδοσιακό τρύγο.
Τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022, στις 19:30, το φεστιβάλ μεταφέρεται στην Αρχαία Ελιά των Βουβών, όπου το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Τελετή ονοματοθεσίας της πλατείας «Πολυχρόνη Πολυχρονίδη», με ομιλία για τον Πολυχρόνη Πολυχρονίδη, τέως Δήμαρχο Κολυμπαρίου, από τον Phd Γιώργο Μπαουράκη, Διευθυντή του Μ.Α.Ι.Χ.
Προβολή του Ντοκιμαντέρ «Άγρια Χόρτα, μια πολύτιμη κληρονομιά μας». Σκηνοθεσία Κατερίνα Μπικάκη
Κέρασμα με προϊόντα που παρασκευάστηκαν με βάση τα χόρτα
Όλες οι εκδηλώσεις είναι με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ και ΔΩΡΕΑΝ ΚΕΡΑΣΜΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Σημειώνουμε ότι περισσότερες από 40 εκδηλώσεις (κινηματογραφικές προβολές, μουσικές βραδιές, θεατρικές παραστάσεις, οινογευσίες, γευσιγνωσίες, δράσεις για παιδιά, κ.α.) πραγματοποιήθηκαν και αυτό το καλοκαίρι στο πλαίσιο του σπονδυλωτού προγράμματος του Φεστιβάλ «Γη. Πολιτισμός. Τουρισμός» του Δήμου Πλατανιά. Στόχος και αυτό το καλοκαίρι η πραγματοποίηση δράσεων που θα ενεργοποιούν τις τοπικές κοινωνίες αλλά και τους επισκέπτες της περιοχής αλλά και η διασύνδεση πρωτογενούς και τριτογενούς τομέα.

Συνδεσμοι

Χάρτης

Αφίσα εκδήλωσης

Ε.ΠΟ.Φ.Ε.Κ.

Όλες οι εκδηλώσεις