1._ευρωπαικο_ταμειο 2._logoΥΠΑΑΤ 3._logo_LEADER_PNG 4._logo_ΠΑΑ_2014-2020 5._logo_ΕΣΠΑ

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

EN

Συντονιστική Επιτροπή Πρωτοβουλίας

Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Κρήτης

Κίσαμος,17/5/2024

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

συνάντησης των Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Χανίων στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων-Τετάρτη  15/5/2024

Με την συμμετοχή πάνω από τριάντα πέντε( 35) Πολιτιστικών  Συλλόγων του Ν. Χανίων, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024, η συνάντηση των Πολιτιστικών Συλλόγων Νομού Χανίων με στόχο την ίδρυση της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Κρήτης , στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Οι Σύλλογοι ενημερώθηκαν για σημαντικά θέματα που τους απασχολούν, όπως τα φορολογικά, τα προγράμματα Leader 2023-2027 και τις επιχορηγήσεις προς τους Πολιτιστικούς  Συλλόγους από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Επίσης αναλύθηκαν τα βασικά άρθρα του νέου καταστατικού και αποφασίστηκε να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα της ίδρυσης της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Κρήτης.

Ευχαριστούμε τους εισηγητές της συνάντησης,   κ. Σταυρουλάκη Κων/νο, λογιστή, πρώην Πρόεδρο του Συλλόγου Λογιστών Ν. Χανίων, που μας μίλησε για Φορολογικά θέματα των Πολιτιστικών Συλλόγων , την  κ. Μιχάκη Σοφία,  Συντονίστρια του Τοπικού Προγράμματος CLLD LEADER της Ο.Τ.Δ , η οποία μας μίλησε για το Πρόγραμμα Leader 2023-2027 ,τον κ Γεωργιλά Γεώργιο,  Διοικητικό γραμματέα της ΕΠΟΦΕΚ, που μας παρουσίασε τις Προϋποθέσεις  για επιχορήγηση των Πολιτιστικών Συλλόγων από το Υπουργείο Πολιτισμού,  τον Μαρινάκη Εμμανουήλ, Πρόεδρο του Πολ. Συλλόγου Μανωλιόπουλου, που παρουσίασε τα βασικά άρθρα του προσχεδίου του νέου καταστατικού της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Κρήτης και  την συντονίστρια της συνάντησης,  κ Γκοζάνη-Χαριτάκη Στέλλα, Πρόεδρο της Αδελφότητας Μικρασιατών Χανίων `Ο Αγιος Πολύκαρπος`.

Ευχαριστούμε το Πνευματικό Κέντρο Χανίων και ιδιαίτερα τον κ Νικόλαο Καλογερή, Αντιπεριφερειάρχη Περιφ. Ενότητας Χανίων και τον κ Εμμανουήλ Κελαϊδή, Γεν. Γραμματέα του Πνευματικού Κέντρου για την δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας, όπου διεξήχθη η συνάντηση.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Ζαχαροπλαστείο Κληματσάκη και τους Φούρνους Καραδάκη Γεωργίου και Σταυρουλάκη Μιχαήλ για τα υπέροχα σκευάσματα που μας πρόσφεραν.

Τέλος ευχαριστούμε ιδιαιτέρως όλους τους αντιπροσώπους των Πολιτιστικών Συλλόγων Χανίων για την παρουσία και την αποφασιστικότητα τους, ώστε να προχωρήσουμε στη ίδρυση  της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Κρήτης.

 

Με εκτίμηση

Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής

 

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ E-MAIL ΠΟΛ.ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Βαμβακάς Βασίλης 6977019022 [email protected] Π.Σ.ΑΜΝΑΤΟΥ
Γκοζάνη-Χαριτάκη Στέλλα 6972 227 065 [email protected] ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ»
Κουκουράκης Γιώργος 6977506930 [email protected] Π.Σ. ΤΟΥΡΛΩΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ
Κουνελάκης Στέλιος 6973387268 [email protected] Ε.ΠΟ.Φ.Ε.Κ.
Σαββάκης Κώστας 6945318718 [email protected], [email protected]

 

Π.Σ. ΠΑΤΣΟΥ

 

 

Σχετικά Νέα ανακοινώσεις