1._ευρωπαικο_ταμειο 2._logoΥΠΑΑΤ 3._logo_LEADER_PNG 4._logo_ΠΑΑ_2014-2020 5._logo_ΕΣΠΑ

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

EN

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΩΤΗ (1η) ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ LEADER 2023-27 ΣΤΗΝ Ο.Α.Κ.-ΔΕΥΤΕΡΑ 6/2/2023

Η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Επαρχίας Κισάμου (Ε.ΠΟ.Φ.Ε.Κ.) πραγματοποίησε την Δευτέρα 23/1/2023 στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (Ο.Α.Κ.) συνάντηση με την Επιτροπή Παρακολούθησης της Υλοποίησης των Αποφάσεων του Συνεδρίου «Γέφυρες Πολιτισμού με τα Χωριά της Επαρχίας Κισάμου» (28-9-2022) και με τους εκπροσώπους των Δήμων και λοιπών Φορέων, με κύριο θέμα την ενημέρωση τους σχετικά με την πρωτοβουλία της Ε.ΠΟ.Φ.Ε.Κ. για ίδρυση Αναπτυξιακής Εταιρίας  και την  διαχείριση σε τοπικό επίπεδο με την χωρική ενότητα του Δήμου Κισάμου, του Δήμου Πλατανιά και του Δήμου Καντάνου-Σελίνου του προγράμματος  LEADER 2023-2027.

 Δυστυχώς η προσπάθεια αυτή, παρόλη την σπουδαιότητά της για το μέλλον της περιοχής μας, ναυάγησε.

  Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, η προσπάθεια της ΕΠΟΦΕΚ θα συνεχιστεί, ώστε η περιοχή μας να κερδίσει όσο γίνεται περισσότερα από τον προϋπολογισμό του προγράμματος LEADER 2023-27.

Στην κατεύθυνση αυτή προτείνουμε:

1.Συνάντηση με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης ΑΕ, ώστε εκπρόσωποι από τους φορείς της  περιοχή μας  να συμμετέχουν στην Επιτροπή Διαχείρισης του Προγράμματος Leader 2023-27.

2.Η Ε.ΠΟ.Φ.Ε.Κ. θα συμβάλει με κάθε τρόπο και μέσο στην ενημέρωση των κατοίκων της επαρχίας Κισάμου για το τρέχον πρόγραμμα LEADER 2023-2027.

3.Λόγω των έντονων Περιβαλλοντολογικών προβλημάτων, που αντιμετωπίζει η περιοχή μας, θα διεκδικήσουμε μαζί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους Φορείς της ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα  Αειφόρου και Βιώσιμης Ανάπτυξης  μέσω του νέου ΕΣΠΑ.

Κατόπιν διαλογικής συζήτησης των συμμετεχόντων για τα προαναφερθέντα, προτάθηκε η  σύσταση μιας Συντονιστικής Επιτροπής, η οποία θα επιληφθεί όλων των παραπάνω θεμάτων. Ύστερα από πρόταση της Ολομέλειας αποφασίστηκε στην Συντονιστική Επιτροπή να συμμετέχουν οι εξής:

  1. Ο κ Κουνελάκης Στέλιος, Πρόεδρος της Ε.ΠΟ.Φ.Ε.Κ. ως συντονιστής του έργου της Επιτροπής
  2. Ο Δήμαρχος Κισάμου, κ Μυλωνάκης Γεώργιος
  3. Ο Δήμαρχος Πλατανιά, κ Μαλανδράκης Ιωάννης
  4. Ο κ Ζορμπάς Κων/νος, Γενικός Διευθυντής της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης
  5. Ο κ Χουδαλάκης Ευάγγελος, Πρόεδρος του Νέου Εμπορικού Συλλόγου Κισάμου
  6. Ο κ Παρασκάκης Θεόδωρος, Εικαστικός
  7. Ο κ Μοτάκης Γεώργιος, Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παλαιών Ρουμάτων.

Με βάση λοιπόν την ανωτέρω απόφαση πραγματοποιούμε την πρώτη (1η) συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής, την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023, στις 12:00 στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης προκειμένου να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τα επόμενα βήματα προς την επίτευξη του στόχου μας.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. της Ε.ΠΟ.Φ.Ε.Κ.

Σχετικά Νέα ανακοινώσεις