1._ευρωπαικο_ταμειο 2._logoΥΠΑΑΤ 3._logo_LEADER_PNG 4._logo_ΠΑΑ_2014-2020 5._logo_ΕΣΠΑ

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

EN

Συντονιστική Επιτροπή Πρωτοβουλίας

Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Κρήτης

                                                                                                                                                                                                                   Κίσαμος,29/1/2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεύτερης (2ης) συνάντησης των Πολιτιστικών Συλλόγων Κρήτης στις Λουσακιές Κισάμου-Κυριακή 28/1/2024

Την Κυριακή 28/1/2024, πραγματοποιήθηκε στις Λουσακιές Κισάμου η δεύτερη συνάντηση της νέας Πρωτοβουλίας για Ένωση των Πολιτιστικών Συλλόγων Κρήτης.

Υπενθυμίζουμε ότι την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023, στην Αμνάτο Ρεθύμνου,  είχε πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση εκπροσώπων πολιτιστικών συλλόγων της Κρήτης.

    Μεγάλη η συμμετοχή των εκπροσώπων Πολιτιστικών Συλλόγων, οι οποίοι εξέφρασαν  την ανάγκη για συνεργασία, διάλογο, ενωμένη δράση και αλληλεγγύη των Πολιτιστικών Συλλόγων της Κρήτης και όλοι συμφωνήσαμε ότι οφείλουμε να ορθώσουμε ένα ενωτικό, διεκδικητικό και ανεξάρτητο πολιτιστικό λόγο.

   Στη νέα συνάντηση των εκπροσώπων των Πολιτιστικών Συλλόγων Κρήτης συζητήθηκαν οι προτάσεις,  βάσει των οποίων θα προχωρήσουμε στη νέα συλλογική μας προσπάθεια και πάρθηκαν οι εξής αποφάσεις:

  • Θεωρούμε ότι η Κρήτη είναι Μία και στον πολιτισμό .
  • Σε κάθε νομό της Κρήτης να γίνει ενημερωτική εκδήλωση με θέματα που αφορούν τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, τους στόχους και τις προοπτικές της νέας συλλογικής προσπάθειας.
  • Μέσα στο 2024 να γίνει ένα Συνέδριο σε κάθε νομό της Κρήτης ξεχωριστά, με θέμα τον Πολιτισμό της Κρήτης.,
  • Να συγκροτηθούν επιτροπές σε κάθε νομό της Κρήτης, ώστε να γίνουν  οι απαραίτητες συζητήσεις-διαβουλεύσεις και ανταλλαγή προτάσεων.

   Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λουσακιών και τον Πρόεδρό του, κ Πατερομιχελάκη Μανώλη, τα μέλη του Δ.Σ., τους νέους του Συλλόγου  για την άψογη φιλοξενία που απολαύσαμε. Επίσης ευχαριστούμε τον αιδεσιμότατο  κ. Μπαργωτάκη Παντελή,  που με μεγάλη χαρά μας παραχώρησε  το ενοριακό κέντρο για την συνάντηση μας.

   Ευχαριστούμε τον κ. Μαρκογιαννάκη Αλέξανδρο βουλευτή Χανίων ,τον κ Μυλωνάκη Γεώργιο, Δήμαρχο Κισάμου ,την κ Σοφία Μαλανδράκη εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο στον τομέα Πολιτισμού και Παιδείας Χανίων,  την κ. Χαριτάκη Χρύσα, εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο Αγροτικής Ανάπτυξης Χανίων, τους  αντιδημάρχους του Δήμου Κισάμου, κ.Μακράκη Γεώργιο, τον κ. Καρτσωνάκη Γεώργιο, τον κ. Σκορδυλάκη Γεώργιο, τον κ. Γλαμπεδάκη Βασίλειο, τον κ Σημαντηράκη Πολυχρόνη, Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Πλατανιά ,τον πρόεδρο της Μονομετοχικής εταιρίας Δήμου Κισάμου κ. Μαυροδημητράκη Σπύρο,  τον κ Ζορμπά Κωνσταντίνο, Διευθυντή της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, την κ. Ελένη Κανατά, πρόεδρο της Ένωσης Κρητών Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδώνας, που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

   Ευχαριστούμε επίσης τους νέους παραδοσιακούς μουσικούς, που μας διασκέδασαν μετά την λήξη των εργασιών μας, την Μπουζάκη Κατερίνα – βιολί, τον Ρουπάκη Ηλία – βιολί, τον Πετράκη Μανώλη – λαγούτο, τον Ανδρουλάκη Ηλία -λαγούτο, τον Φανουργιάκη Γιάννη – βιολί ,Ρουπάκη Ηλία του Νικολάου- μαντολίνο, Τριανταφυλλάκη Αντώνιο – βιολί ,Κοκκινάκη Στέλιο – βιολί και τον συντονιστή των, Μενεγάκη Γιάννη.

   Τέλος ευχαριστούμε όλους εσάς , τους εκπροσώπους των Πολιτιστικών Συλλόγων και τους φίλους του πολιτισμού, που  γεμίσατε ασφυκτικά την αίθουσα του Ενοριακού Κέντρου των Λουσακιών και δείξατε με το αμέριστο ενδιαφέρον σας ότι είναι ζωντανός και ιδιαίτερα δυναμικός ο πυρήνας του πολιτισμού. Μας δίνετε έτσι δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας, ώστε να πάρει ο Πολιτισμός, σε παγκρήτιο επίπεδο, την θέση που του ανήκει.

   Η επόμενη συνάντηση της Πρωτοβουλίας θα πραγματοποιηθεί στα τέλη  Μαρτίου του 2024 στον νομό Λασιθίου. Η ακριβής ημερομηνία και ο τόπος της συνάντησης θα γίνουν γνωστά με επόμενη ανακοίνωσή μας.

 

Με εκτίμηση

Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ E-MAIL ΠΟΛ.ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Βαμβακάς Βασίλης 6977019022 [email protected] Π.Σ.ΑΜΝΑΤΟΥ
Γκοζάνη-Χαριτάκη Στέλλα 6972227065 [email protected] ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ»
Κουκουράκης Γιώργος 6977506930 [email protected] Π.Σ. ΤΟΥΡΛΩΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ
Κουνελάκης Στέλιος 6973387268 [email protected] Ε.ΠΟ.Φ.Ε.Κ.
Σαββάκης Κώστας 6945318718 [email protected], [email protected]

 

Π.Σ. ΠΑΤΣΟΥ

 

Σχετικά Νέα ανακοινώσεις