1._ευρωπαικο_ταμειο 2._logoΥΠΑΑΤ 3._logo_LEADER_PNG 4._logo_ΠΑΑ_2014-2020 5._logo_ΕΣΠΑ

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

EN

Πολιτιστικός Σύλλογος Λουσακιών                                                                                       Ημερομηνία 30-3-2021

Λουσακιές  73400

 

ΘΕΜΑ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

 

Με πρωτοβουλία του Π.Σ. Λουσακιών έγινε σύσκεψη στο Δημαρχείο Κισάμου την Τετάρτη 24-3-2021 με θέμα: Την πορεία του Μουσείου Μουσικών Κρήτης. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Κισάμου κ.Μυλωνάκης Γεώργιος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ.Σταθάκης Θεόδωρος, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ.Φραγκιαδάκης Γεώργιος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ.Χαχλάκης Γεώργιος, ο πρόεδρος του Κοινοτικού Διαμερίσματος Λουσακιών κ.Ρουπάκης Νικόλαος, η αρχιτέκτων-μελετητής κ.Λαϊνάκη Νεκταρία και μέλη του Π.Σ. Λουσακιών. Μετά την εκτενή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων ,σχετικά με τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην ολοκλήρωση των συμπληρωματικών μελετών,με πρόταση του Δημάρχου και με τη σύμφωνη γνώμη των επικεφαλείς της αντιπολίτευσης αποφασίστηκαν τα παρακάτω :

1.    Το Μουσείο Μουσικών Κρήτης αποτελεί έργο πρώτης προτεραιότητας για το Δήμο Κισάμου.

2.    Συντονιστής για την τακτοποίηση όλων των εκκρεμοτήτων αναλαμβάνει ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ.Χαχλάκης Γεώργιος.

3.    Να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση του τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου ,στο οποίο θα αναγερθεί το Μουσείο Μουσικών Κρήτης στις Λουσακιές από το Δήμο Κισάμου.

4.    Αμεσα να πραγματοποιηθεί συνάντηση με την Αντιπεριφέρεια Χανίων και τις τεχνικές υπηρεσίες της για τη συμπλήρωση των εκρεμμοτήτων της κύριας μελέτης.

Το παραπάνω Μουσείο έχει την έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού , την μόνιμη επιστημονική στήριξη του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Δήμος Κισάμου εγγυάται  την βιωσιμότητα του.

Το Μουσείο Μουσικών Κρήτης είναι ένα έργο διαχρονικής αξίας που δεν ανήκει σε ένα Δημοτικό Διαμέρισμα ,σε ένα Δήμο, σε μία επαρχία ,σε ένα Νομό ,ανήκει στο λαικό πολιτισμό και στη μουσικοχορευτική παράδοση της Κρήτης.

Εκ μέρους του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Λουσακιών

Κουνελάκης Στέλιος

Πρόεδρος

Κιν.6973387268-2822023571

Σχετικά Νέα ανακοινώσεις