1._ευρωπαικο_ταμειο 2._logoΥΠΑΑΤ 3._logo_LEADER_PNG 4._logo_ΠΑΑ_2014-2020 5._logo_ΕΣΠΑ

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Επαρχίας Κισάμου (ΕΠΟΦΕΚ)

Ηρώων Πολυτεχνείου 96
Βίλα Ξαγοράρη
Κίσαμος Χανίων Κρήτη
Τηλ.: 28220 83500 Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή 9:00-13:00
Ε mail: epofek2010@gmail.com
info@epofek.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1ης ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ «ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 2022-23» – ΤΣΑΤΣΑΡΩΝΑΚΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ – ΔΕΥΤΕΡΑ 5/12/2022

Κίσαμος , Τετάρτη 7/12/2022

Η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Επαρχίας Κισάμου πραγματοποίησε με επιτυχία, το βράδυ της Δευτέρας 5 Δεκεμβρίου 2022 την Πρώτη Συνάντηση της εκπαιδευτικής δράσης «Εικόνες Πολιτισμού 2022-23», η οποία είχε ως στόχο την  ανταλλαγή απόψεων-προτάσεων-ιδεών σχετικά με τον σχεδιασμό ενός βιωματικού πολιτιστικού προγράμματος,  με σκοπό οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων της Κισάμου, ενεργώντας βιωματικά να γνωρίσουν τα πολιτιστικά στοιχεία και τα μνημεία της ευρύτερης περιοχής μας. Πατώντας στην παλαιότερη εμπειρία των “ΕΙΚΟΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ” συνεχίζουμε το ταξίδι της διερεύνησης, της ανακάλυψης και εν τέλει της αποκάλυψης και προβολής του πολιτιστικού πλούτου του τόπου μας.

Στην πρώτη συνάντηση συμμετείχαν η Ανδρεάδου Χαρά, Συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου 2ης Ενότητας (ΠΕ 70),  η Κωνστανταράκη Χρυσούλα, εκπαιδευτικός, εκ μέρους του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κισάμου, ο Γιακουμάκης Ιωάννης, διευθυντής, εκ μέρους του Δημοτικού Σχολείου Βουκολιών, η Μαζοκοπάκη Αντωνία, διευθύντρια, εκ μέρους του 2ου Γυμνάσιου Κισάμου, η Κουρούπη Αναστασία, εκπαιδευτικός, εκ μέρους του 1ου Γυμνάσιου Κισάμου, ο Παπαευαγγέλου Χαρίλαος, διευθυντής, εκ μέρους του ΓΕΛ Κισάμου, ο Μουντάκης Δημήτριος, εκπαιδευτικός, εκ μέρους του ΕΠΑΛ Κισάμου, ο Μπατουδάκης Μιχαήλ, διευθυντής, εκ μέρους του 2ου Δημοτικού Κισάμου, ο Κουμής Ελευθέριος, εκπαιδευτικός, εκ μέρους του 3ου Δημοτικού Κισάμου, η Κουφάκη Ελπινίκη, διευθύντρια, εκ μέρους του Δημοτικού Δραπανιά. Επίσης εκ μέρους της ΕΠΟΦΕΚ συμμετείχαν ο Κουνελάκης Στέλιος, Πρόεδρος Δ.Σ. και ο Μπουρδάκης Μανώλης, Ά Αντιπρόεδρος Δ.Σ. .

Σκοπός της εκπαιδευτικής δράσης «Εικόνες Πολιτισμού» είναι  μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικοί, μέλη των πολιτιστικών συλλόγων από κοινού- συνεργατικά να γίνουν κοινωνοί και συμμέτοχοι στην υπεράσπιση και  προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Το αποτύπωμα της αλληλεπίδρασης αυτής δεν θα είναι μόνο παιδαγωγικό. Είναι ο δρόμος για το μέλλον, γιατί πολιτισμός είναι η δημιουργία που μοιράζεται και αλλάζει τον κόσμο.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους συμμετέχοντες στην πρώτη συνάντηση της εκπαιδευτικής δράσης μας. Επίσης ευχαριστούμε θερμά την Ιερά Μητρόπολη Κισάμου & Σελίνου και το Τσατσαρωνάκειο Πολιτιστικό Πολύκεντρο για την παραχώρηση της αίθουσας.

Ενημερώνουμε επίσης όλους τους ενδιαφερομένους , ότι η επόμενη συνάντηση για την δράση «Εικόνες Πολιτισμού της Κισάμου 2022-23» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14/12/2022 στις 19:00, στο Τσατσαρωνάκειο Πολιτιστικό Πολύκεντρο.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. της ΕΠΟΦΕΚ