Επιστημονική ημερίδα για τα χημικά στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης

Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας εναντίον του σχεδίου της εν πλω καταστροφής των χημικών όπλων της Σύριας στα ανοικτά της Κρήτης, η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) και το Ινστιτούτο Θεολογίας και Οικολογίας (ΙΘΟ) διοργανώνουν επιστημονική Ημερίδα το Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014,   αφιερωμένη στον κίνδυνο από τα απόβλητα για τον Άνθρωπο και το Περιβάλλον, με θέμα:

«Οι σύγχρονες προκλήσεις και απειλές από τη ρύπανση του περιβάλλοντος:

Σενάρια καταστροφής από χημικά και στερεά τοξικά απόβλητα»

Πρόγραμμα.

11.00 Έναρξη της Ημερίδας

-Χαιρετισμός από τον Σεβ. Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο, Πρόεδρο της ΟΑΚ.

-Εισαγωγικές παρατηρήσεις από τον Δρ  Κωνσταντίνο Ζορμπά, Γενικό Διευθυντή της ΟΑΚ.

11.15 Επιστημονική εισήγηση από τον κ. Ευάγγελο Γιδαράκο, Καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης, Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, με θέμα: «Οι κίνδυνοι από το πιθανό εν πλω σχέδιο καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στα ανοικτά της Μεσογείου».

11.45 Επιστημονική εισήγηση από τον κ. Γιώργο Χ. Σμπώκο, Διδάκτορα νομικής  στο Πανεπιστήμιο Κρήτης με ειδικότητα στο Δίκαιο Περιβάλλοντος, με θέμα «Νομικά και κοινωνικά μέσα για την αποτροπή της τοξικής απειλής από τα χημικά της Συρίας».

12.15 Επιστημονική εισήγηση από τον κ. Κωνσταντίνο Πατεράκη, Μηχανολόγο Μηχανικό Msc, Δ/ντή Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης, με θέμα: «Οι απειλές στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον από τις χωματερές και τα στερεά απόβλητα στην Κρήτη».

12.30 Κείμενο διαμαρτυρίας και συμμετοχή του κοινού σε ηλεκτρονικό ψήφισμα διαμαρτυρίας «SAVECRETE: ΟΧΙ στην ταφή των χημικών αποβλήτων στη θάλασσα της Κρήτης» στο Αvaaz.com.

Συντονίζει ο Δρ Λουκάς Ανδριανός, επιστημονικός συνεργάτης της ΟΑΚ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ηχογραφημένες ομιλίες

Φωτογραφικό υλικό

Share