Ο Δήμος Κισάμου και η Ένωση Εννιαχωριανών Αττικής, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κισάμου & Σελίνου, το Κέντρο Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης περιοχής Ιναχωρίου και την Μονομετοχική Δήμου Κισάμου Α.Ε., διοργανώνουν τις εκδηλώσεις "Λαφονήσια 2013", με το παρακάτω πρόγραμμα:

 

Σάββατο 10 Αυγούστου  (Λαφονήσι - απέναντι ακτή Βουλισμένη) (από 4-8-13 που είναι στο φυλλάδιο)

 

12 μ.: Περίπλους Λαφονησίου με το Σύλλογο ΚίίθευΓί- Αίολος Χανίων.

1 .μ.μ.: Δρόμος δυναμικής αντοχής από παραλία Βουλισμένη - Λαφονήσι με επιστροφή,

2μ.μ.: Διάπλους παραλίας Βουλισμένη - Λαφονήσι και επιστροφή με κανό.

5.45 μ.μ.: Εκκίνηση αγώνα δρόμου Θυσίας από Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοσκαλίτισσας και τερματισμός στο μνημείο του Λαφονησίου.

7μ.μ. . Επιμνημόσυνη δέηση και τρισάγιο στο μνημείο για τους πεσόντες του Λαφονησίου. Ομιλία για το χρονικό της ημέρας. Κατάθεση στεφάνων. Εθνικός Ύμνος. Απονομή μεταλλίων.

Παραδοσιακό κέρασμα.

Συμμετοχή του Συλλόγου Φίλων Γιωργαλΐδικου Αλόγου Δυτ. Κρήτης.

 

 

Τρίτη13 Αυγούστου (αντί Κυριακή 10-8-2013 που είναι στο φυλλάδιο)

 

8π.μ.: Λαφονήσι - Νησί Θεία Λειτουργία στην εκκλησία της Αγίας Ειρήνης. Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο χώρο σφαγής (Τουρκαύλακο).

Σάββατο 17 Αυγούστου (Άγιος Μύρων Κεραμωτής)

 8.30 π. μ.: Θεία Λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Μύρωνα Κεραμωτής. Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο χώρο σφαγής Ξωτικόσπληλιο.

 Κυριακή 26 Αυγούστου

 7 μ. μ.: Γιορτή Μελιού στο Έλος. Παραδοσιακό ξεμέλιασμα. Προϊόντα της κυψέλης. Παραδοσιακά γλυκά με μέλι. Σχετικές ομιλίες για το μέλι και τα προβλήματα των μελισσοκόμων.

 Πέμπτη 29 Αυγούστου (Βάθη)

 11 Ιπ.μ.: Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους εκτελεσθέντες κατοίκους του χωριού κατά τη Γερμανική κατοχή. Επιμνημόσυνη δέηση, ομιλία και κατάθεση στεφάνων.

Share

powered by contentmap