Ομιλίες-Ημερίδες-Συνέδρια

2-12 aok

Share

18-11 MATHITIKO SYNEDRIO

 

Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ), στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 50 ετών από την ημέρα των εγκαινίων της (1968-2018), σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας-Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης και το Δήμο Πλατανιά διοργανώνει Παγκρήτιο Μαθητικό Συνέδριο, με σκοπό τη σύνταξη της Πρώτης Διακήρυξης για τη Ζωή, στις 18 Νοεμβρίου 2017, στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί παρουσία της Αυτού Εξοχότητος του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος και θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο κ. Γεώργιος Ουρσουζίδης, Πρόεδρος της Μόνιμης Ειδικής Επιτροπής για την Οδική Ασφάλεια της Βουλής των Ελλήνων. Θα ακολουθήσει η παρουσίαση των εργασιών των μαθητών και η σύνταξη του τελικού κειμένου της Διακήρυξης, το οποίο θα αναγνωσθεί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και των άλλων επισήμων.

Το παρόν Συνέδριο -στο οποίο συμμετέχουν Αντιπροσωπείες Σχολείων από όλη την Κρήτη σε μια ουσιαστική κίνηση καθολικής συμμετοχής όλης της Μεγαλονήσου, με σκοπό την αφύπνιση στην κρίση του Πολιτισμού μας– πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα των Τροχαίων Δυστυχημάτων, η οποία καθιερώθηκε το 1993 από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων και τιμάται κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του Νοεμβρίου.

Το Συνέδριο στηρίζει το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με τη χορήγηση της εκπαιδευτικής άδειας (υπ’ αρίθμ. Φ15.1/168121/Δ2/9-10-17), το οποίο θερμά ευχαριστούμε.

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη σημαντική αυτή εκδήλωση και να τιμήσουν με την παρουσία τους νέους της Κρήτης παρακαλούμε, λόγω των αυστηρών μέτρων ασφαλείας, να επικοινωνούν με την Δρα Μαρία Χατζηαποστόλου, Επιστημονική Συνεργάτιδα της ΟΑΚ, στο Τηλ.: 28240 22500 / 22245 και στο Φαξ: 28240 22060.

Share

1dhmos platania n

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΠΕΠΣΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΣΕ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ/ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ & ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΣΕ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΠΣΥ κ.α. ΦΟΡΕΙΣ

 

Αγαπητά στελέχη της ΠΕΠΣΥ,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Δήμος Πλατανιά συμπράττει με το Επιστημονικό Δίκτυο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κρήτης (ΕΔΕΕΚ), και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Πανεπιστήμιο Κρήτης-Τμήμα ΦΚΣ αλλά και σε συνδιοργάνωση με την Παγκρήτια Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων, τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κρήτης, το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ), τις Σχολικές Επιτροπές Α/θμιας και Β/θμιαςΕκπ/σης Δήμου Πλατανιά, θέτουν σε εφαρμογή το Εθελοντικό-Διεπιστημονικό Πρόγραμμα Κοινοτικής Ενδυνάμωσης «ΚΡΗΝΕΣ: ΑΝΘΡΩΠΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. ΕΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΖΩΗΣ».

Σκοπός του Προγράμματος είναι η ανάδειξη τεσσάρων πολιτιστικών τοποσήμων (ΚΡΗΝΩΝ) -όσες και οι δημοτικές ενότητες του Δήμου Πλατανιά και συνολικά ενός πολιτιστικού-περιβαλλοντικού και κοινωνικού μονοπατιού, μέσω της άσκησης της Κοινωνίας των Πολιτών στο Συμμετοχικό Σχεδιασμό, για τη συνοχή και την ανάπτυξη της τοπικής κοινότητας.

Στο παραπάνω πλαίσιο, τόσο λόγω της εξειδίκευσής σας όμως και λόγω του πάθους σας για τον πολιτισμό, το περιβάλλον και τον άνθρωπο, σας προσκαλούμε να  δραστηριοποιηθείτε εθελοντικά τόσο για την ανάδειξη του παραπάνω έργου όσο και για την αυτομόρφωσή σας, συνεργαζόμενοι με τα στελέχη των παραπάνω φορέων στο κοινοτικό Σχέδιο Δράσης που θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή.

Προσκαλείστε λοιπόν στην Εναρκτήρια – Ενημερωτική Συνάντηση του Προγράμματος που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017 στις 18.00-20.00 και στην πρώτη εκπαίδευση στελεχών που θα ακολουθήσει το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017 (10.00-14.00) στο Πολύκεντρο του Δήμου Πλατανιά, στις Βουκολιές Κισάμου. Προσκεκλημένος Εμπειρογνώμονας-Ειδικός ο κ. Γεώργιος Τσιώλης, Αν. Καθηγητής Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η συμμετοχή στην εκπαίδευση του Σαββάτου 2/12/2017 προϋποθέτει αυστηρά παρουσία στην Εναρκτήρια Ενημερωτική Συνάντηση της Παρασκευής 1/12/2017. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές συνοδευόμενες από σύντομο βιογραφικό (έως 250 λέξεις) και τα κίνητρα συμμετοχής των συμμετεχόντων στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. . Περισσότερες πληροφορίες στο www.cretaadulteduc.gr.  

Share

2 oak n

 

Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) στo πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 50 έτη λειτουργίας της (1968-2018) και με αφορμή τη συμπλήρωση 44 ετών από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, συνδιοργανώνει με το Γυμνάσιο και το Λύκειο Κολυμβαρίου, Επιστημονική Ημερίδα, με θέμα: «Πολυτεχνείο 1973 – 2017 (44 χρόνια), Αφιέρωμα-Ωδή στην Ελευθερία και τη Δημοκρατία».

Κεντρικός Ομιλητής θα είναι ο κ. Βασίλης Πεντάρης, Πολιτικός Μηχανικός, πρ. Βουλευτής και Πρόεδρος Φοιτητικής Ένωσης Κρητών κατά το έτος 1972, ο οποίος θα εισηγηθεί το θέμα: «Νέο ξεκίνημα…», ενώ σύντονη αναφορά για το νόημα του Πολυτεχνείου θα κάνει και ο Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ.

Στην εκδήλωση θα γίνει επίσης προβολή αρχειακού υλικού της εποχής και θα συμμετάσχουν μαθητές και εκπαιδευτικοί από το Γυμνάσιο και το ΓΕΛ Κολυμπαρίου, οι οποίοι θα πλαισιώσουν την εκδήλωση με μουσικό αφιέρωμα στον μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, ανάγνωση αποσπασμάτων από το βιβλίο του «Το Χρέος», καθώς και μουσικοχορευτικά δρώμενα από μαθητές.

 Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου, την 10η πρωινή στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Share

1.p.s. elos n

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

 

(Παραγωγή - Ποιότητα - Υγεία - Ταυτότητα)

 

 

 

Καλείστε να παρακολουθήσετε την εσπερίδα για το ελαιόλαδο που θα γίνει στις 30 Οκτωβρίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 17.00, στο  ΕΛΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» (Παραπλεύρως ΚΕΠ). 

 

Οργάνωση από: Αναπτυξιακή Εταιρεία Εννιά Χωριά Α.Ε., Πολιτιστικό Σύλλογο  των χωριών Έλος - Λίμνη  και Λούχι,  «Η Αναγέννηση»  και το Δήμο Κισάμου και με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, της  Αντιπεριφέρειας Χανίων και του Δήμου  Πλατανιά.

 

Συνδιοργάνωση: Αγροδιατροφική  Κρήτης, Ινστιτούτο Ελιάς ,Υπ. Φυτών και Αμπέλου Χανίων, ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, Ένωση Ελαιουργών Νομού Χανίων, Συνεταιρισμοί  Ρουμάτων και Μεσκλών,  ΑΒΕΑ και  ΣΕΔΗΚ.  

 

Ο Δήμαρχος Κισάμου            Ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής                 Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού

                                                 Εννιά Χωριά Α.Ε.                                   Συλλόγου «Η Αναγέννηση»

 

  Θεόδωρος Σταθάκης          Απόστολος Κυριτσάκης                                      Γεώργιος Τζανακάκης

 

 

                                                 

Share

1 logo oak n

 

Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ), η Σχολή Επιστημών Υγείας Πανεπιστημίου Κρήτης, η Σχολή Επιστημών Υγείας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το Εργαστήριο Βιοηθικής Πανεπιστημίου Κρήτης, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ Κρήτης), το Τμήμα Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Πατρών και η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, διοργανώνουν Διεπιστημονικό Συμπόσιο, με θέμα «Η ζωή πριν τον θάνατο: ευ ζην και ευ θνήσκειν» στις εγκαταστάσεις της ΟΑΚ (Κολυμπάρι Χανίων) από 29 Μαρτίου (απόγευμα) έως 1 Απριλίου 2018 (μεσημέρι), το οποίο αποτελεί τη δεύτερη συνάντηση του Διεπιστημονικού Συμποσίου, με θέμα «Πότε πρέπει να πεθαίνουμε;», που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων από 28 έως 30 Απριλίου 2017. (βλ. http://ppp.conf.uoi.gr/ ).

Το Συμπόσιο απευθύνεται σε ιατρούς, νοσηλευτές, φυσικοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς· βιολόγους, γενετιστές, χημικούς, φυσικούς, μαθηματικούς· νομικούς, κληρικούς, θεολόγους, φιλοσόφους· κοινωνικούς επιστήμονες, ιστορικούς, ψυχολόγους, φιλολόγους, λογοτέχνες, καλλιτέχνες· ασθενείς, φροντιστές, συγγενείς, «αποκλειστικές»: εν ολίγοις, αφορά όλες και όλους.
Δηλώσεις συμμετοχής και τίτλοι εισηγήσεων, καθώς και προτάσεις για την οργάνωση ειδικών θεματικών συνεδριών ή εργαστηρίων, υποβάλλονται μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2017. Περιλήψεις εισηγήσεων (200-300 λέξεων) και σύντομο Βιογραφικό (100 λέξεων) των ομιλητών υποβάλλονται μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2018.

Επικοινωνία: Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, Δρ Μαρία Χατζηαποστόλου, Τηλ. 2824043438 και 22500 Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Εργαστήριο Βιοηθικής Πανεπιστημίου Κρήτης, Δρ Αικατερίνη Ασπραδάκη, τηλ. 28310 77221 και 28310 77118 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την πρώτη ανακοίνωση πατώντας ΕΔΩ

Share

 

 

 

1 logo oak n

 

1ο Παγκρήτιο Συνέδριο Αγιογραφίας

 

2 3-12 oak n

Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, διοργανώνει Επιστημονικό Συνέδριο Αγιογραφίας, με θέμα: «Το φως της Αγίας Γραφής ως πηγή έμπνευσης στη Bυζαντινή Tέχνη». Το παρόν Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από το Σάββατο 2 έως την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017, στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος (Κολυμπάρι Χανίων) και θα μιλήσουν καταξιωμένοι επιστήμονες και Αγιογράφοι, όπως οι κ. Κωνσταντίνος Ξενόπουλος, Αθανάσιος Μαΐλης, Δρ Μανόλης Δρακάκης, Νίκος Γιγουρτάκης και Γεώργιος Χειρακάκης.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι η συνάντηση, η αλληλογνωριμία, η συζήτηση για τις ποικίλες καλλιτεχνικές τάσεις στο χώρο της Αγιογραφίας, καθώς και ο διάλογος για το μέλλον  της Αγιογραφίας στην Κρήτη. Παράλληλα, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00 στους χώρους της Ορθοδόξου Ακαδημίας, θα εγκαινιασθεί Έκθεση Αγιογραφίας, η οποία θα διαρκέσει έως τις 15 Δεκεμβρίου 2017. Η Έκθεση θα συνοδεύεται από έναν καλαίσθητο κατάλογο αποτελούμενο από έργα των συμμετεχόντων, με την ευγενή στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. Το παρόν Συνέδριο απευθύνεται σε Αγιογράφους από όλη την Κρήτη, καθώς και σε σχετικούς εκκλησιαστικούς και άλλους Φορείς. Για κάθε επιπρόσθετη πληροφορία μπορείτε να ενημερωθείτε από την Κωνσταντίνα Στεφανάκη, Υπεύθυνη του Συνεδρίου, στα τηλέφωνα 2824022245 και 22500 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

 

 

Share

1 logo oak n

 

Στο συνεδριακό χώρο της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ) πραγματοποιείται από τις 3 έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2017, το «10th European Conference on Marine Natural Products».

Το Συνέδριο αυτό, του οποίου η θεματολογία είναι η Χημεία, η Βιολογία, η Οικολογία και η αξιοποίηση των θαλάσσιων οργανισμών και των συστατικών τους, με σκοπό την ανάπτυξη νέων φαρμάκων, διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια σε διαφορετικές ευρωπαϊκές πόλεις. Η σειρά αυτών των Συνεδρίων ξεκίνησε από την Ελλάδα (Αθήνα 1997) και έπειτα από 20 χρόνια και αφού έχει ήδη πραγματοποιηθεί σε άλλες 8 Χώρες, επιστρέφει στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης. 

Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου προέρχεται από το Τμήμα Φαρμακευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και το παρόν Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της «Ευρωπαϊκής Φυτοχημικής Εταιρείας». Η αδιάκοπη διεξαγωγή αυτών των Συνεδρίων έχει ως σκοπό να προσφέρει τη δυνατότητα σε νέους Ευρωπαίους Επιστήμονες να παρουσιάσουν το έργο τους, αλλά και να γνωρίσουν από κοντά διακεκριμένους επιστήμονες από όλο τον κόσμο.

Share

1η Σεπτεμβρίου

Ημέρα Προστασίας του Περιβάλλοντος

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Ενορία Αγίου Γεωργίου & ο Σύλλογος Γυναικών Πύργου σας προσκαλούν στην εορταστική εκδήλωση που οργανώνουν την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου, στις 7 μ.μ., στην αυλή του Αγίου Γεωργίου Πύργου (Καστέλι), για την αρχή της Ινδίκτου και την Ημέρα του Περιβάλλοντος.

Πρόγραμμα Εσπερίδας

Τέλεση Μικρού Αγιασμού υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου & Σελίνου, κ.κ. Αμφιλοχίου

Καλωσόρισμα Εφημερίου, π. Αντωνίου Κουμή

Ανάγνωση Μηνύματος για την Ημέρα του Περιβάλλοντος Οικουμενικού Πατριάρχου, κ.κ. Βαρθολομαίου

Χαιρετισμός Σεβασμιωτάτου

Χαιρετισμός Διευθυντού Ο.Α.Κ.

Ομιλία με θέμα: «Περιβάλλον και Ενορία, ενεργειακές λύσεις και παραδείγματα» από τον υπεύθυνο Ινστιτούτου Θεολογίας και Οικολογίας της Ο.Α.Κ., κ. Αντώνιο Καλογεράκη

Θα ακολουθήσει κέρασμα.

Για την Ενορία Πύργου

Ο Εφημέριος, π. Αντώνιος Κουμής

Share

27-07 natura n

Share

1 provolis kissamou o

Τίτλος εκδήλωσης: Γραμπούσια 2017 -  «Οι ακρογιαλιές της Κισάμου»

Φορέας εκδήλωσης: Σύλλογος Προβολής Κισάμου "Η Γραμπούσα", Π.Ε. Χανίων,  Δήμος Χανίων και Ένωση Πνευματικών Δημιουργών.

Ημερομηνία εκδήλωσης: 24/08/2017

Ώρα εκδήλωσης: 20:30

Τόπος εκδήλωσης: Γιαλί Τζαμισί

Περιγραφή εκδήλωσης:  Κισαμίτικη βραδιά και ομιλία με θέμα «Οι ακρογιαλιές της Κισάμου». Ομιλητής ο κ. Μανώλης Κογχυλάκης. Είσοδος ελεύθερη

Τηλ.επικοινωνίας: 694 077 8194

Υπεύθυνος εκδήλωσης: Γρυμπαουλάκης Δημήτριος 

Grampoussia 2017 – "Beaches of Kissamos"

Association of Kissamos Promotion “Grampoussa”, Regional Unit of Chania, Municipality of Chania, Union of creators

24/08/2017, 20:30

Giali Tzamisi

Tribute night to Kissamos. Speech by Manolis Konchylakis.

Free Admission

694 077 8194, Grympaoulakis Dimitrios

Share

1 drapanias

Τίτλος εκδήλωσης: Ομιλία & Βράβευση των Φοιτητών του πρώην Δ. Μηθύμνης του σχ. έτους 2016 -2017

Φορέας εκδήλωσης: Εκπολιτιστικός & Αναπτυξιακός Σύλλογος Δραπανιά Κισάμου

Ημερομηνία εκδήλωσης: 17/08/2017

Ώρα εκδήλωσης: 20:30

Τόπος εκδήλωσης: Δημοτικό Σχολείο Δραπανιά

Περιγραφή εκδήλωσης: Βράβευση των Φοιτητών του πρώην Δ. Μηθύμνης του σχ. έτους 2016 -2017.

Ομιλία από  την κ. Μαθιουδάκη Αναστασία

Υπεύθυνη Εκδήλωσης: Γεωργουλάκη Καλλιόπη

Τηλ. Επικοινωνίας: 6972 977090

Speech & Student Award (Year 2016 – 2017) of former Municipality of Mithimna

Cultural & Development Association of Drapanias

17/08/2017, 20.30

Primary School of Drapanias

Student Award (Year 2016 – 2017) of former Municipality of Mithimna & Speech by Mathioudaki Anastasia

Georgoulaki Kalliopi, 6972 977090

Share

1.p.s. elos n

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Έλους – Λίμνης – Λουχίου
«Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» και η Αναπτυξιακή Εταιρεία «Εννιά Χωριών Α.Ε»

ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ

Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου (ΙΕΛΥΑ), την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 και ώρα 19:30 μ.μ. στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου στο Έλος (παραπλεύρως ΚΕΠ) εσπερίδα με τα εξής θέματα:

Προβλήματα στην καλλιέργεια της Καστανιάς στην ορεινή ζώνη των Χανίων. (Ομιλητής: Χαράλαμπος Ανουσάκης - Γεωπόνος, Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής).

Εντομολογικοί εχθροί της Καστανιάς (Ομιλήτρια: Αργυρώ Καλαϊτζάκη – Γεωπόνος, Εντομολόγος, ερευνητής του ΙΕΛΥΑ).

Φυτόφθωρα (μελάνωση) δενδρωδών καλλιεργειών (Ομιλητής: Νεκτάριος Καβρουλάκης – Γεωπόνος, μικροβιολόγος, ερευνητής του ΙΕΛΥΑ).

Ορθολογική χρήση γεωργικών φαρμάκων (Ομιλητής: Αναστάσιος Μαλανδράκης - Γεωπόνος, φυτοπαθολόγος, ερευνητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Επιστημονικός συνεργάτης του ΙΕΛΥΑ).

Οι ομιλίες θα έχουν διάρκεια 15 λεπτών και μετά το πέρας των ομιλιών θα ακολουθήσει διεξοδική συζήτηση.

Παρακαλείστε να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση αυτή και είμαστε σίγουροι ότι το όφελος που θα αποκομίσετε θα είναι σημαντικό.

Πληροφορίες στο τηλ του Συλλόγου: 698.105.7573

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ. ΤΖΑΝΑΚΑΚΗΣ

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι. ΚΥΡΙΤΣΑΚΗΣ

 

Share

18818101 1529939160357800 1690670817 o

Share

28-5 glossa o

Share

13-5 platanos n

Share

Ο Σύλλογος Κυρίων & Δεσπονίδων Καλουδιανών «Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους στην εκδήλωση για την Γιορτή της Μητέρας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Μαΐου, στις 18.30, στην αίθουσα του Συλλόγου. Θα μας μιλήσει η κ. Ελένη Ξηρουχάκη, Λογοθεραπεύτρια – Εκπαιδεύτρια Θεραπευτικής Ιππασίας.

Σας περιμένουμε!

Εκ του Δ.Σ.

 

Share

29-4 oak n

 

Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ)-Ινστιτούτο Θεολογίας 
και Οικολογίας σας προσκαλούν στο Επιστημονικό Συνέδριο, 
το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος 
και Ενέργειας, με θέμα: 
«Ίδρυση Ενεργειακών Συνεταιρισμών. 
Το νέο Νομοθετικό Πλαίσιο στην Ελλάδα». 
Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο,
29 Απριλίου 2017, 
στις 9:30 π.μ. στις εγκαταστάσεις της ΟΑΚ στο Κολυμπάρι Χανίων, σύμφωνα με το επισυναπτόμενο Πρόγραμμα. 
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν 
για τις τρέχουσες νομοθετικές εξελίξεις στο θέμα 
των Ενεργειακών Συνεταιρισμών, τις θέσεις της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών, να γνωρίσουν τη δυναμική των Ενεργειακών Συνεταιρισμών στην Ευρώπη και στην Ελλάδα με έμφαση στα πολλαπλά και άμεσα οφέλη για την τοπική κοινωνία του νησιού, αλλά και για τις δυνατότητες αξιοποίησης των ήπιων μορφών ενέργειας, με παρουσίαση παραδειγμάτων από συγκεκριμένες περιπτώσεις σχολικών κτιρίων. 
Η παρουσία σας θα είναι ιδιαιτέρως τιμητική για το Ίδρυμά μας. 

 

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α 
10:00 Εισαγωγικές Παρατηρήσεις 
Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής 
της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης 
10:10 Χαιρετισμός Συνεδρίου 
Όλγα Δρόσου, Διευθύντρια Ιδρύματος Χάινριχ Μπελ Ελλάδας
10:20 Το Νέο Νομοθετικό Πλαίσιο Ίδρυσης 
και Λειτουργίας Ενεργειακών Συνεταιρισμών 
Γεώργιος Σταθάκης, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας 
11:00 Οι Εξελίξεις στην Κρήτη στον Τομέα της Ενέργειας 
και το Πεδίο Δράσης των Συνεταιρισμών 
Νικόλαος Καλογερής, Αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας 
11:20 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας της Ελλάδος και Αναπτυξιακός Σχεδιασμός στην Ελλάδα: Εισηγήσεις της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών Καθηγητής Λουκάς 
Γ. Χριστοφόρου, Ακαδημαϊκός, Πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών 
11:40 Η Αναγκαιότητα των Ενεργειακών Συνεταιρισμών 
για το Αειφόρο Ενεργειακό Μέλλον της Χώρας 
Βασίλειος Τσολακίδης, Πρόεδρος Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (KAΠE) 
12:00 Ερωτήσεις – Συζήτηση 
12:20 Διάλειμμα – Καφές
12:40 Ευαισθητοποίηση του Κοινού μέσω Σχεδίων Δράσης Αειφόρου Συνεταιριστικής Ενέργειας και η Αξιοποίηση του Δυναμικού του Τόπου μας από τη Συνεταιριστική Εταιρία Σίφνου 
Ιωάννης Γκύλλης, Εκπρόσωπος Συνεταιριστικής Εταιρίας Σίφνου 
13:00 Εμπειρία από τη Λειτουργία Ενεργειακών Συνεταιρισμών στην Ευρώπη 
Δρ Θεοχάρης Τσούτσος, Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης 
13:20 Δυνατότητα Χρηματοδότησης Ενεργειακών Επενδύσεων 
σε Σχολικές Μονάδες από Ενεργειακό Συνεταιρισμό
με Στόχο τον Μηδενισμό των Εκπομπών τους σε Άνθρακα 
Δρ Ιωάννης Βουρδουμπάς, Καθηγητής Εφαρμογών ΣΕΙ Κρήτης
13:40 Ερωτήσεις – Συζήτηση 
14:00 Συμπεράσματα – Κλείσιμο Συνεδρίου – Δεξίωση

 

 

 

Share

27 28-4 epal platania n

Share

18-4 nesk n

Share

«Λέμε ΟΧΙ σε ό,τι μας ρυπαίνει σε ό,τι μας πεθαίνει … ΝAI στη ζωή!»

“Πήγαινε στους ανθρώπους, ζήσε ανάμεσά τους, μάθε από αυτούς, χτίσε με ό,τι έχουν.. Μα να θυμάσαι όταν το έργο τελειώσει με τους καλύτερους ηγέτες έτσι γίνεται …Οι άνθρωποι λένε …«τα καταφέραμε μόνοι μας» ” (Λάο Τσε)
Σας προσκαλούμε στην έναρξη της καμπάνιας συμμετοχικού διαλόγου «Λέμε ΟΧΙ σε ό,τι μας Ρυπαίνει, σε ό,τι μας πεθαίνει…ΝΑΙ στη ζωή»,  που αφιερώνεται στη μνήμη του ιατρού Μιχάλη Μπονατάκη (μέλους ΕΔΕΕΚ-Ιατρικού Συλλόγου Χανίων). Στόχος της είναι η ενημέρωση-ευαισθητοποίηση και  αφύπνιση των πολιτών σε ζητήματα-αιχμές (όπως: το κάπνισμα, τα τροχαία, η κακοποίηση ανθρώπων-ζώων, η ρύπανση, η μόλυνση της διατροφικής αλυσίδας, η κλιματική αλλαγή) και στα αίτιά τους.


Πρόγραμμα Καμπάνιας

Τσατσαρωνάκειο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου & Σελίνου  

Σάββατο 22 Απριλίου 2017, 18.00-21.00

Πολιτιστική Εκδήλωση 

Παρουσίαση εκδήλωσης ΠΕΠΣΥ 

17.30-18.00 Προσέλευση 

18.00 -19.30 Περίπτερα Πολιτιστικής Δράσης 

19.30-20.00 Χαιρετισμοί,  Έναρξη διημερίδας «Η καμπάνια, το ‘γιατί’ της καμπάνιας»

20.00-21.00 Εγγραφή συμμετεχόντων στον συμμετοχικό διάλογο της επόμενης ημέρας (δήλωση συμμετοχής στα εργαστήρια του διαλόγου) Γραμματεία ΕΔΕΕΚ

Κυριακή 23 Απριλίου 2017, 10.30-14.15

Εκπαιδευτική Δράση

Α ΜΕΡΟΣ: ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ Συντονισμός ΕΔΕΕΚ
10.30-11.00 Προσέλευση-Συγκρότηση στρογγυλών τραπεζιών
11.00-12.15 Συζήτηση-Εργασία στα στρογγυλά τραπέζια. Σε κάθε τραπέζι υπάρχει συντονιστής διαλόγου, ενώ επιλέγεται κι ένας πολίτης ως εκπρόσωπος για την ολομέλεια. Σε κάθε τραπέζι προσκαλείται και συμμετέχει σε αυτό ένας ειδικός (Ιατρός κ.ά)

12.15-12-30 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

Β ΜΕΡΟΣ: ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ 

12.30-13.00 Προεδρείο: ΕΔΕΕΚ-ΠΕΠΣΥ Οι πολίτες-εκπρόσωποι των τραπεζιών σε ολομέλεια (ανακοίνωση πορισμάτων τραπεζιών)

13.00-14.15 Προεδρείο: Περιφέρεια-Δήμος-Ιατρικός Σύλλογος

13.00-13.15 Κακοποίηση: Γ. Βαγιωνής, Παιδοψυχίατρος (κεντρική εισήγηση)

13.15-13.30 Τροχαία: Α. Κρασουδάκης, Νευροχειρουργός, Επιμ. Α ΕΣΥ-ΓΝΧ, (κεντρική εισήγηση) 

13.30-14.00 Διάλογος των ειδικών με τους πολίτες (πάνελ ειδικών-ιατρών κ.ά)

14.00 -14.15 Κλείσιμο Εκδήλωσης … Δυο λόγια από τους διοργανωτές 

Στρογγυλές Τράπεζες-Διάλογος με τους Πολίτες   

1. ΚΑΠΝΙΣΜΑ: Γεώργιος Κανδαράκης, Δάσκαλος-Συντονιστής Διαλόγου Πολιτών
Αθανάσιος Σολάκης, Πνευμονολόγος-Προσκεκλημένος Ειδικός

2. ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ: Ελίνα Ζωιδάκη, Δασκάλα Ειδικής Αγωγής Συντονίστρια Διαλόγου Πολιτών

Όλγα Βουλγαράκη, Παθολόγος-Προσκεκλημένος Ειδικός

3. ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ: Στυλιανή Χαριστού,  Δ/ντρια Σχολικής Μονάδας-Συντονίστρια Διαλόγου Πολιτών

Γεώργιος Βαγιωνής, Παιδοψυχίατρος-Προσκεκλημένος Ειδικός

4. ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΩΝ: Δρ. Χρύσα Τερεζάκη, Συντονίστρια ΕΔΕΕΚ- Δ/ντρια Σχολικής Μονάδας, Συντονίστρια Διαλόγου Πολιτών

Στέλλα Κοτσιφάκη Δικηγόρος/Αντιπρόεδρος Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων Προσκεκλημένη Ειδικός 

Ελευθερία Σαριδάκη, Κτηνίατρος-Προσκεκλημένη Ειδικός          

5. ΡΥΠΑΝΣΗ/ΜΟΛΥΝΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΛΥΣΔΑΣ: Ευγενία Παπαδομαρκετάκη, Δασκάλα-Συντονίστρια Διαλόγου Πολιτών

Μαρία Μπονατάκη, Διατροφολόγος-Προσκεκλημένη Ειδικός

6. ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ: Μαρία Μιχαήλ, Δ/ντρια Σχολικής Μονάδας & Ελπίδα Βαρβαντάκη Προϊσταμένη Νηπ/γείου-Συντονίστριες Διαλόγου Πολιτών

Αντώνιος Κρασουδάκης, Νευροχειρουργός-Προσκεκλημένος Ειδικός

7. ΟΥΣΙΕΣ-ΚΙΝΔΥΝΟΙ: Βασιλική Σταμπολάκη, Εκπαιδευτικός - Συντονίστρια Διαλόγου Πολιτών

Σπυριδούλα Σταμπολάκη, Ψυχολόγος Προσκεκλημένη Ειδικός    

Συντονιστική Ομάδα Δράσης της Καμπάνιας

Παναγιώτης Σημανδηράκης, Περιφέρεια Κρήτης (Αντπεριφερειάρχης ΔΒΜ και Απασχόλησης)

Απόστολος Βουλγαράκης, Περιφερειακή Ενότητα Χανίων (Αντιπεριφερειάρχης Χανίων)

Εκπρόσωποι περιαστικών Δήμων -Δήμαρχοι (1. Γιάννης Μαλανδράκης, 2.  Xαράλαμπος Κουκιανάκης, 3. Αντώνης Περράκης, 4. Ιωάννης Ζερβός, 5. Θεόδωρος Σταθάκης)

 

 

22 23-4 kampania n

Share

Περισσότερα Άρθρα...

 1. Παρουσίαση του έργου του Βαγγέλη Θ. Κακατσάκη «Τα Γράμματα της Παναγίας» στις 08/04/2017
 2. Ενημερωτική ομιλία με θέμα: " Τεχνική της καλλιέργειας του αβοκάντο" από τον Δήμο Πλατανιά στις 15/03/2017
 3. "Οι ζωγραφιές στο παιδικό βιβλίο" στις 10/03/2017 από το 4ο και 1ο Νηπιαγωγείο Κισάμου & το Νηπιαγωγείο Καλουδιανών
 4. Μια Βραδιά αφιερωμένη στην Γυναίκα από την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Κισάμου στις 08/03/2017
 5. Ημερίδα με θέμα "Κλάδεμα τσουνάτης ελιάς και αμπελιού" από τους Π.Σ. Έλους-Λίμνης-Λουχίου "Η Αναγγένηση" & Περβολίων "Αναγνώστης Σκαλίδης" στις 06/03/2017
 6. Επιστημονική Εσπερίδα με θέμα: «Καινοτόμες Καλλιέργειες στην Κρήτη: Προοπτικές για Νέους Αγρότες – Προώθηση Προϊόντων» στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης στις 22/02/2017
 7. Διάλεξη με τίτλο: "Μεγάλες τομές στην ιστορία της ανθρωπότητας" από τον Φιλολογικό Σύλλογο στις 04/02/2017
 8. Ομιλία με θέμα: «Προσεγγίζοντας τα κείμενα μέσα από την τέχνη της εικονογράφησης» από το 4ο Νηπιαγωγείο Κισάμου στις 26/01/2017
 9. Παρουσίαση Βιβλίου "Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι;" του Χρυσόστομου Σταμούλη και Συλλογή Φαρμάκων από την Ο.Α.Κ. και το Αννουσάκειο Ίδρυμα στις 16/12/2016
 10. Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: "Ανάδειξη του Ορθόδοξου Πολιτιστικού Αποθέματος του Νομού Χανιών" από τον Δήμο Πλατανιά και την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης στις 12/12/2016
 11. Ομιλία με θέμα: "Έχει μέλλον ο Ελληνισμός; Το Δημογραφικό και το Μεταναστευτικό Πρόβλημα. Υπάρχει λύση;" στην Ι.Μ.Κ.Σ. στις 8/12/2016
 12. Δράσεις Φιλαναγνωσίας για μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε Κολυμπάρι και Βουκολιές από τον Δήμο Πλατανιά στις 08/12/2016
 13. Παγκρήτιο Θεολογικό Συνέδριο με θέμα: "Η σύγκληση και οι αποφάσεις - κείμενα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Κρήτη" στην Ο.Α.Κ. στις 25 & 26/11/2016
 14. Συζήτηση με θέμα: «Διαδίκτυο: Εθισμός, πρόληψη, τρόποι αντιμετώπισης» στην Ο.Α.Κ. από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Κολυμβαρίου στις 26/11/2016
 15. Ομιλία - Ενημέρωση με θέμα: "Καρδιαγγειακές Παθήσεις. Πρόληψη και θεραπεία" στο Τσατσαρωνάκειο Πολιτιστικό Πολύκεντρο στις 26/11/2016
 16. Ημερίδα με θέμα: «Μαθαίνω να προστατεύω τον έφηβο από παραβατικές συμπεριφορές και εξαρτήσεις - ο ρόλος του γονέα» από το Δήμο Κισάμου στις 18/11/2016
 17. 3ο Kύκλος δράσεων με τίτλο: «Οδηγώ – Κινούμαι με ασφάλεια – Αγαπώ τη Ζωή» από 09 έως 20/11/2016
 18. Τιμητική εκδήλωση για τον παραολυμπιονίκη Α. Τσαπατάκη από τη ΝΕ.ΚΙ και την Κ.Ε.ΔΗ.Κ. στις 24/10/2016
 19. Εκδήλωση για τη Μικρά Ασία από την Ιερά Μητρόπολη Κισάμου & Σελίνου στις 21/09/2016
 20. Πνευματικό Μνημόσυνο στον Εμμανουήλ Κριαρά από την Ο.Α.Κ. στις 18/09/2016