Ομιλίες-Ημερίδες-Συνέδρια

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Ο Δήμος Πλατανιά, η Τοπική Κοινότητα Επισκοπής,

και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άστρικα,

σε συνεργασία με την Εθνική Οργάνωση Κρήτης 1941-45


σας προσκαλούν


την Κυριακή 31 Μαΐου 2015 και ώρα 11:00 π.μ.
στο Μνημείο Πεσόντων Άστρικα

να τιμήσετε με την παρουσία σας τον εορτασμό της Μάχης του Άστρικα,

τελευταίας μάχης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου,

στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων του Δήμου Πλατανιά, για τη Μάχη της Κρήτης.
Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

 

11:00 π.μ. Έναρξη Τελετής

 • Επιμνημόσυνη δέηση

 • Χαιρετισμοί
 • Ομιλία από τον κ. Μπασιά Θεόδωρο, Ταξίαρχο ε.α., Γεν .Γραμ. Εθνικής Οργάνωσης Κρήτης 1941-45
 • Κατάθεση στεφάνων
 • Ενός λεπτού σιγή
 • Εθνικός Ύμνος
 • Πέρας τελετής

 

Ο Δήμαρχος Πλατανιά                                                                     Οι Τοπικοί Φορείς

Μαλανδράκης Ιωάννης

Σε συνεργασία της Εθνικής Οργάνωσης Κρήτης 1941-45

 

Share

Τίτλος εκδήλωσης: Ομιλία & Βράβευση των Μαθητών του πρώην Δ. Μηθύμνης του σχ. έτους 2014 -2015

Φορέας εκδήλωσης: Εκπολιτιστικός & Αναπτυξιακός Σύλλογος Δραπανιά Κισάμου

Ημερομηνία εκδήλωσης: 02/09/2015

Ώρα εκδήλωσης: 20:30

Τόπος εκδήλωσης: Πολιτιστικό Κέντρο Ενορίας Δραπανιά

Περιγραφή εκδήλωσης: Βράβευση των Μαθητών του πρώην Δ. Μηθύμνης του σχ. έτους 2014 -2015. Ομιλία από την κ. Φωτεινή Σεγρεδάκη με θέμα: «Πόρτες μπροστά σου ορθάνοιχτες, για να διαλέξω φως μου…». Συμβολισμοί – Αισθητική – Τραγουδήματα για την πόρτα την θύρα, την εμπαθιά της ζωής μας.

Τηλ. Επικοινωνίας: 6972977090

Υπεύθυνος εκδήλωσης: Γεωργουλάκη Καλλιόπη

Speech & Student Award (Year 2014 -2015) of former Municipality of Mithimna

Cultural & Development Association of Drapanias, Kissamos

02/09/2015, 20:30

Cultural Center of the Parish of Drapanias

Student Award & Speech by Fotini Segredaki about the symbolism, aesthetics and songs for doors

Georgoulaki Kalliopi, 6972977090

Share

2015 alosi

Share

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κισάμου σας προσκαλούν την Τρίτη 26 Μαΐου και ώρα 7:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου σε ομιλία – συζήτηση με θέμα: «Εμποδίζοντας τη βία να γίνει εκφοβισμός στο σχολείο». Ομιλήτρια της εκδήλωσης θα είναι η Σχολική Σύμβουλος της 4ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Ν. Χανίων, κ. Μαργαρίτα Γερούκη.

Παράλληλα θα προβληθεί και το video κατά της ενδοσχολικής βίας, που δημιούργησαν οι μαθητές της Ε΄ τάξης και παρουσιάστηκε στο 1ο Μαθητικό Συνέδριο 4ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Χανίων στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης.

Share

elia

Share

esperida aromatika fita n

Share

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών Κισάμου, σε συνεργασία με το Σώμα Εθελοντών Νοσηλευτριών του Π.Τ. Κισάμου σας προσκαλεί, την Παρασκευή 15 Μαΐου 2015 από τις 17:00-21:00, στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει στην πλατεία Τζανακάκη, έξω από το αρχαιολογικό μουσείο Κισάμου, με θέμα τον εθελοντισμό.

Θα γίνει παρουσίαση Πρώτων Βοηθειών, και όσοι επιθυμούν μπορούν να γίνουν Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών.

Η διαδικασία είναι απλή και γίνεται με λήψη επιχρίσματος από το στόμα (δείγμα σάλιου με μπατονέτα).

ethelontismos n

Share

Η περίοδος των εξετάσεων αποτελεί μία έντονη δοκιμασία για τα περισσότερα παιδιά επηρεάζοντας τόσο τον εαυτό τους, όσο και τη σχέση με τους συμμαθητές και την οικογένειά τους.

Μια ανάσα πριν την έναρξη της εξεταστικής περιόδου, η Νεολαία Κισάμου, αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα του προβλήματος, διοργανώνει την Παρασκευή 8 Μαΐου και ώρα 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Κισάμου ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Γιατί το παιδί μου αγχώνεται στις εξετάσεις: Άγχος και στρες στους εφήβους και πως μπορούν οι ενήλικες να βοηθήσουν», με ομιλήτρια την ψυχολόγο κ. Ελίνα Πετράκη – Πατερομιχελάκη.

stres n

Share

Επιστημονική Ημερίδα: "Παιδί, Διατροφή και Άσκηση" από το Δημοτικό Σχολείο Κολυμπαρίου και την Ο.Α.Κ.

O Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Κολυμβαρίου, σε συνεργασία με την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, σας προσκαλεί το Σάββατο, 25 Απριλίου, και ώρα 5 μ.μ. στο συνεδριακό χώρο της Ο.Α.Κ. στην 4η επιστημονική ημερίδα για την φετινή χρονιά, που θα ασχοληθεί με την διατροφή και την άσκηση στην παιδική ηλικία.

Στόχος της ημερίδας είναι να επισημάνει την σημαντικότητα της διατροφής και της άσκησης στην ζωή των παιδιών, τον ρόλο τους στην ανάπτυξή τους και στην ζωή τους μετέπειτα ως ενήλικες.

Ομιλητές:

Για το θέμα της διατροφής η κα. Γεωργία Πετράκη, διαιτολόγος – διατροφολόγος, απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Α.ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Για το θέμα της άσκησης, η κα. Γεωργία Πρεβενά, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, απόφοιτος Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το θέμα της υγείας των παιδιών είναι καθοριστικό για την ζωή τους. Γι’ αυτό τον λόγο κρίνεται απαραίτητη η παρουσία των γονέων αλλά και των παιδιών.

Σας περιμένουμε για μία ακόμη επιμορφωτική συνάντηση που θα κλείσει με το καθιερωμένο πλέον κέρασμα και με ανταλλαγή απόψεων.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος: Φωτεινή Ζουριδάκη

Η Γραμματέας: Λίτσα Τζεράνη

Share

erythros stauros o

Share

Share

 

Την τρίτη κατά σειρά συζήτηση με επίκεντρο προβληματισμού το ενεργειακό μέλλον της Κρήτης διοργανώνει η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) με στόχο τη δημιουργία Συνεταιριστικής Εταιρίας Λαϊκής Βάσης.


Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Απριλίου στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος στις 10 π.μ., με παρέμβαση/ομιλία του κ. Γεώργιου Σταθάκη, Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Πρόγραμμα:

10:30: “Συλλογικές μορφές δράσεις στις σημερινές κοινωνίες” (Δρ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης).

10:50: Παρέμβαση/ομιλία του Δρ. Γεώργιου Σταθάκη, Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

11:10: “Νομικό πλαίσιο μορφών συνεργασίας ευρείας λαϊκής βάσης για την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας” (Χριστίνα Περάκη, Προϊσταμένη Νομικής Υπηρεσίας Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης),

11:30: “Αποτελέσματα τεχνικοοικονομικών αναλύσεων για την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Κρήτη” (Ιωάννης Βουρδουμπάς, Καθηγητής Εφαρμογών, ΤΕΙ Κρήτης),

11:50: “Ανάλυση της περίπτωσης ίδρυσης και λειτουργίας της Ενεργειακής Συνεταιριστικής Εταιρίας στο Νομό Καρδίτσας, ως υπόδειγμα συλλογικής επιτυχημένης υλοποίησης” (Βασίλης Μπέλλης, Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακής Καρδίτσας “ANKA”).

Ερωτήσεις – Τοποθετήσεις

12:30: Διάλειμμα

13:00: Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τη σημασία της συλλογικότητας και τα οφέλη για ολόκληρη την τοπική κοινωνία από τη λειτουργία συνεταιρισμού για την ενέργεια στον Νομό Χανίων. Συντονιστής Δρ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς.

14:30: Κλείσιμο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιο.

Συνεργαζόμενοι Φορείς:

ΟΑΚ-Ινστιτούτο Θεολογίας και Οικολογίας, Περιφέρεια Κρήτης, Πολυτεχνείο Κρήτης, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας Τμήμα Δυτικής Κρήτης, Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας Τμήμα Δυτικής Κρήτης, Oikosnet Europe, Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων και η Κοιν. Σ. Επ. «ΑΝΕΜΟΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ».

Share

Δημιουργία επαφών για συμπράξεις με εταίρους,
20 Απριλίου 2015, Αθήνα

 

Θέλετε να συμμετέχετε στο Erasmus+ αλλά δεν ξέρετε πώς να βρείτε ομάδες από το εξωτερικό;


Στις 20 Απριλίου 2015, η Ε.Μ.Σ. του Erasmus+ για τον τομέα "Νεολαία", διοργανώνει εκδήλωση με αντικείμενο τη Δημιουργία επαφών για συμπράξεις με εταίρους από το εξωτερικό

Στόχος της εκδήλωσης είναι φορείς/ οργανώσεις/ άτυπες ομάδες νέων να ενημερωθούν σχετικά με τους τρόπους που υπάρχουν για να βρουν εταίρους από το εξωτερικό και να δημιουργήσουν σχέσεις με αυτούς ώστε να υλοποιούν επιτυχημένα προγράμματα με υψηλή ποιότητα.

Στην εκδήλωση θα υπάρχουν εκπρόσωποι φορέων / ομάδων που έχουν υλοποιήσει προγράμματα στο Erasmus+ οι οποίοι θα μοιραστούν με τους συμμετέχοντες εμπειρίες και παραδείγματα, όπως π.χ. πρακτικά θέματα σχετικά με τους τρόπους επίλυσης οργανωτικών και διοικητικών ζητημάτων, καταμερισμός υποχρεώσεων, καλές πρακτικές κτλ.  

Η εκδήλωση απευθύνεται σε νέους, φορείς νεολαίας και όσους εργάζονται με νέους (1 εκπρόσωπος από κάθε ομάδα) οι οποίοι δεν έχουν εμπειρία στο Erasmus+ και αναζητούν τρόπους για εύρεση εταίρων και δημιουργία επαφών με ομάδες στο εξωτερικό.

Για την αποστολή της αίτησης και περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση, επισκεφτείτε την ιστοσελίδας www.erasmusplusyouth.gr

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης:  Τρίτη 07/04/2015
 

Share

5o ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΚΡΑΥΓΗ» για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών

Στις 29 Μαρτίου το Φεστιβάλ θα μεταφερθεί στην Κίσαμο για εκδήλωση σε συνεργασία με τον Φιλολογικό Σύλλογο Κισάμου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Κισάμου και ώρα 20.00 μ.μ.

Επίσημη προσκεκλημένη της εκδήλωσης θα είναι η Νεκταρία Μενδρινού (ποιήτρια), ενώ θα συμμετέχουν και ο Κώστας Κουτσουρέλης (ποιητής/ μεταφραστής/ διευθυντής του περιοδικού Νέο Πλανόδιον), η Χρυσή Πευκιανάκη (κοινωνική λειτουργός), η Έλενα Σταγκουράκη (μεταφράστρια/ κριτικός θεάτρου) και μέλη του Φιλολογικού Συλλόγου Κισάμου. 

Σας περιμένουμε!

Share

Share

Share

Share

Share

Τα Τμήματα Σχολικών Δραστηριοτήτων Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Χανίων, η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, η ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ - Δήμος Χανίων και η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων διοργανώνουν Ημερίδες Βασικής Επιμόρφωσης για Διαθέσιμες Υπηρεσίες, Λειτουργικά Εργαλεία και Πρακτικές Λύσεις Διαμόρφωσης Οικολογικής Συνείδησης στα Σχολεία με την αμέριστη υποστήριξη συναφών με το Περιβάλλον Δημοτικών Υπηρεσιών των Δήμων Κισάμου, Πλατανιά και Χανίων και των οικολογικών σχολείων του Νομού μας.

Επίτιμοι Προσκεκλημένοι: Διεθνές Σχολικό Δίκτυο

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

10 Μαρτίου, Κολυμπάρι / 11 Μαρτίου, Χανιά 17:00-20:30


Share

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

¨Επαγγελματικός Προσανατολισμός και Οικογένεια: Ποιός προσανατολίζει ποιόν;¨ ¨Ποια σχολή να ακολουθήσω; Ποιό επάγγελμα μου ταιριάζει; Πως κινείται σήμερα η αγορά εργασίας;¨ 

Ερωτήματα και ανησυχίες των παιδιών μας. Εμείς σαν γονείς πώς μπορούμε να βοηθήσουμε στην "επιλογή" και πως μπορούμε να στηρίξουμε τα παιδιά μας;
Αυτό είναι το θέμα της 2ης επιστημονικής ημερίδας του συλλόγου μας, σε συνεργασία με την Ο.Α.Κ. το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 17.00 στο συνεδριακό χώρο της Ο.Α.Κ.

Ομιλητές, ικανοί να μας διαφωτίσουν θα είναι η Κα Πευκιανάκη Χρυσή και ο κος Βλαχάκης Ανδρέας – Νικόλαος. Η κα Πευκιανάκη είναι πτυχιούχος Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών,της Κοινωνικής Εργασίας και Κοινωνικής Παιδαγωγικής της Ανώτατης Παιδαγωγικής σχολής Freiburg της Γερμανίας και της Συστημικής Θεραπείας και Θεραπείας Οικογένειας στο Εργαστήρι Διεύρυνσης Ανθρωπίνων Σχέσεων. Ο κος Βλαχάκης είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου,με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αναπτυξιακή Ψυχολογία του πανεπιστημίου του Sussex του Ηνωμένου Βασιλείου.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ – ΣΥΖΗΤΑΜΕ – ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ!!!!!!
Ευελπιστούμε την παρουσία σας στην ομιλία, καθώς επίσης και στην παράθεση ¨κεράσματος¨ που θα ακολουθήσει.

Για το Δ.Σ.

Η πρόεδρος                                                                                  Η γραμματέας

Ζουριδάκη Φωτεινή                                                                      Τζεράνη Λίτσα

 

Share

Share

Περισσότερα Άρθρα...

 1. Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα: Το Κλάδεμα της Αμπέλου (θεωρία και πρακτική) από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λουσακιών στις 20/02/2015
 2. Γραμπούσια 2015 - "Οι Πέτρες της Κισάμου" από τον Σύλλογο Προβολής Κισάμου "Η Γραμπούσα" στις 20/08/2015
 3. Γραμπούσια 2015 - Τιμητική βραδιά στον Στέλιο Κουνελάκη από τον Σύλλογο Προβολής Κισάμου "Η Γραμπούσα" στις 18/08/2015
 4. Παρουσίαση βιβλίου «Βίος καί Ἀκολουθία τοῦ Ὁσίου καί θεοφόρου πατρός ἡμῶν Νικηφόρου τοῦ Λεπροῦ» στις 04/01/2015 στο Τσατσαρωνάκειο
 5. Ομιλία με θέμα «Εθελοντική προσφορά, Εθελοντισμός ή Διακονία;» στις 09/12/2014 στο Φαλδάμειο Οίκημα
 6. Ημερίδα με θέμα "Ελιά και νέα Κ.Α.Π.", 01/12/2014 στην Ο.Α.Κ.
 7. «Υπάρχει απάντηση στην κρίση;» στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων από την ΟΑΚ στις 23/11/2014
 8. Σεμινάριο κλαδέματος ελιών 5-12-2014 Π.Σ.Λουσακιών
 9. «Δημήτριος Μιχελογιάννης Σ/χης π.δ. Η συμβολή του Αρχείου του στη διατήρηση της Ιστορικής Μνήμης» στις 10/11/2014 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων
 10. Ομιλία με θέμα: "Αρχαιοκαπηλίες των Γερμανών στην Ελλάδα επί κατοχής" στις 26/10/2014
 11. Ημερίδα με θέμα: "Ιστορία της Εκπαίδευσης στην Κρήτη" στις 13/10/2014 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων
 12. Επιστημονική Ομιλία με θέμα: "Ροχαλητό: Πόσο αθώο είναι; Τρόποι αντιμετώπισης και θεραπεία" στις 22/10/2014
 13. Εκδήλωση για τη Μικρά Ασία στις 22/09/2014 στο Τσατσαρωνάκειο Πολιτιστικό Πολύκεντρο από την Ιερά Μητρόπολη Κισάμου & Σελίνου
 14. Ομιλία από την κ. Γαβριλάκη "Ο θυρεοειδής αδένας και οι παθήσεις του που αποτελούν μεγάλο πρόβλημα στη σύγχρονη εποχή" στις 10/09/2014 από τον Π.Σ. Φαλελιανιών
 15. Πνευματική Ομιλία στις 02/08/2014 στο Τσατσαρωνάκειο Πολιτιστικό Πολύκεντρο
 16. Ενημερωτικές Ημερίδες με θέμα "Ο Πολιτισμός ως εργαλείο ανάπτυξης" στις 13 & 14/12/2014 από την Π.Ε.Π.Σ.Υ.
 17. "ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΝΑΡΚΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ" στις 26/06/2014 από τον Π.Σ. Φαλελιανών "Η Δημιουργία"
 18. Πνευματική Εσπερίδα από τον Π.Σ. Δραπανιά στις 20/09/2014
 19. Αφιέρωμα στη μνήμη της Ασπασίας Μπικάκη από το Πνευματικό Κέντρο Περβολακίων - Σφακοπηγαδίου στις 02 & 03/08/2014 στο Σφακοπηγάδι
 20. 40+1 χρόνια από την επέτειο του Πολυτεχνείου από τον Π.Σ. Γραμβούσας στο Φαλδάμειο Οίκημα στις 16/11/2014