Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κισσάμου κατά την   έκτακτη συνεδρίασή του στις 30-04-2013 ομόφωνα εξέδωσαν το παρακάτω ψήφισμα για την κοίμηση και την αποδημία εις Κύριον του Μακαριστού Μητροπολίτη και Αναμορφωτή της Κισσάμου Ειρηναίου.

 

 

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Κισσάμου εκφράζουν την βαθιά τους οδύνη για την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτη μας Ειρηναίου. Ο Ποιμενάρχης μας άφησε την ανεξίτηλη σφραγίδα του στην Κίσσαμο όχι μόνο σε επίπεδο θεολογικό και θρησκευτικό, αλλά και στο πεδίο της κοινωνικής προσφοράς και της μακρόπνοης προοπτικής. Η σημερινή Κίσσαμος οφείλει την εικόνα και την πρόοδο της στον Ειρηναίο, ενώ πολλοί συμπολίτες μας μεγάλωσαν, σπούδασαν και παντρεύτηκαν χάρη στον Δεσπότη μας.

Μετά το άγγελμα της κοίμησης, η Κίσσαμος κηρύσσεται σε επταήμερο πένθος, οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες και όλες οι εκδηλώσεις τόσο του Δήμου όσο και των λοιπών φορέων σε αυτό το διάστημα ματαιώνονται. Ο Ειρηναίος υπήρξε μία προσωπικότητα διεθνούς εμβέλειας, με τεράστια προσφορά και παρακαταθήκη για τον τόπο και τους ανθρώπους του. Φάρος άσβηστος η ταπεινοφροσύνη και ο ουμανισμός του. Η Κίσσαμος σήμερα πενθεί τον Ιεράρχη της και ομόθυμα δηλώνει ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε το όραμα του για τον τόπο μας να παραμείνει σε τροχιά υλοποίησης. Είμαστε σίγουροι ότι δίπλα στον Κύριο μας, ο Ειρηναίος θα συνεχίσει να απλώνει την μεγάλη του αγκαλιά πάνω από την Κίσσαμο και να προστατεύει τον τόπο μας με την Ευλογία και την Αγάπη του.

 

Η παρούσα να δημοσιευτεί στον Τοπικό Τύπο.

 

 

 

Ο Πρόεδρος Δ.Σ Δήμου Κισσάμου

 

 

Χαράλαμπος Πιτσιγαυδάκης

Share