Ανάχωμα στην ανεργία ενισχύοντας ταυτόχρονα Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και φορείς αττοτελεί το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας που θα εφαρμοστεί και στο Νομό Χανίων.

Όπως ανακοινώθηκε προχθές Δευτέρα, μέσω της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας "Σύμπραξη Φορέων Χανίων" και με πόρους από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, θα προσληφθούν με πεντάμηνη σύμβαση απασχόλησης 755 άτομα στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τους 6 Δήμους και 5 ακόμα φορείς του Νομού.

Το συνολικό κόστος του προγράμματος για την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων είναι 2.359.375 ευρώ.

Η κατάθεση των αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα, που θα γίνεται μόνο ταχυδρομικά, ξεκινά σήμερα Τετάρτη 28 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 6 Ιουλίου.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό έντυπο ΚΟΧ.1 και να την υποβάλουν ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση: "Σύμπραξη Φορέων Χανίων για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση, Ελ. Βενιζέλου 4, Τ.Κ. 73100, Χανιά, υπ' όψιν κ. Αλέξανδρου Περιβολάκη (τηλ. 28210 - 56.899)"

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν τα έντυπα των

αιτήσεων καθώς και τις "Οδηγίες συμπλήρωσης αίτησης

συμμετοχής σε πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ)":

α) Στην ανωτέρω διεύθυνση.

β) Στην ιστοσελίδα www.sfchania.gr

γ) Στην ιστοσελίδα www.epanad.gov.gr

δ) Στην ιστοσελίδα www.asep.gr

Η επιλογή όσων προσληφθούν θα γίνει μέσω του ΑΣΕΠ, ενώ βασικές προϋποθέσεις για να υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι αίτηση είναι να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να είναι κάτοχοι δελτίου ανεργίας, ενώ αν πρόκειται για αγρότες θα πρέπει να είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ και το δηλωθέν εισόδημα τους για το οικονομικό έτος 2010 να μην ξεπερνά τις 10.000 ευρώ.

Οι προσληφθέντες θα απασχοληθούν μέχρι και 5 μήνες, η δε καταβαλλόμενη αμοιβή που θα λαμβάνει ο κάθε απασχολούμενος ανεξαρτήτως ειδικότητας και επαγγελματικής εμπειρίας ανέρχεται στα 625 ευρώ μηνιαίως, με πλήρη κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών τους.

Η αμοιβή αυτών θα καταβάλλεται από το δικαιούχο φορέα, δηλ. την Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με την επωνυμία "Σύμπραξη Φορέων Χανίων για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση".

Μέσω του προγράμματος, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων ζητά για τις υπηρεσίες της την κάλυψη 70 θέσεων, ενώ ο Δήμος Κισάμου ζητά 60 θέσεις, ο Δήμος Χανίων 323, ο Δήμος Πλατανιά 80, ο Δήμος Αποκορώνου 75, ο Δήμος Σφακίων 40 και ο Δήμος Γαύδου 12.

Ακόμα, το Ανουσάκειο Θεραπευτήριο της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου & Σελίνου ζητά 15 θέσεις απασχόλησης, η Πολιτιστική Επιχείρηση Σελίνου 47, το Σωματείο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Χανίων 25, ο Οργανισμός Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης 6 και η Πολιτιστική Εταιρεία Χανίων 2.

 

Share