Το Διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Επαρχίας Κισσάμου που συνήλθε εκτάκτως την Τρίτη 30 Απριλίου 2013, με αφορμή την εκδημία του μακαριστού πρώην Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου γέροντος Ειρηναίου, ενέκρινε ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ πρώην ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΣΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕΛΙΝΟΥ , ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ

Στην Κίσσαμο, σήμερα 30 Απριλίου 2013, ημέρα Τρίτη, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Επαρχίας Κισσάμου που συνήλθε στην αίθουσα των συνεδριάσεών του, ευθύς μετά το άγγελμα της κοίμησης του Μακαριστού πρώην Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου , σε έκτακτη συνεδρίαση,

Ψηφίζει Ομόφωνα

Να εκφράσει τη μεγάλη συγκίνηση και τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του Μακαριστού π.Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου, Ειρηναιού, συμμετέχοντας στο καθολικό βαρύτατο πένθος της Εκκλησίας μας.

Του σεπτού ιεράρχη, που στα χρόνια της αρχιερατικής ποιμαντορίας του  στην ιστορική μας Μητρόπολη, υπηρέτησε με συνέπεια και απαράμιλλη αγάπη τον τόπο μας και την Ορθοδοξία.

Στάθηκε πάντα μαχητικά στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας, αρωγός και ενεργός συμπαραστάτης στα προβλήματα των συνανθρώπων μας.

Υπήρξε πάντα μπροστάρης στους αγώνες της περιοχής για την ικανοποίηση δίκαιων αιτημάτων και τη διασφάλιση καλύτερων συνθηκών για τον λαό των επαρχιών μας και δημιούργησε ιδρύματα μέσο των οποίων βοηθήθηκε πλήθος ανθρώπων.

Με ήθος και σύνεση εργάστηκε σταθερά και με ζήλο για την προβολή και την επίλυση των προβλημάτων του λαού και της Εκκλησίας μας.

Τα χρόνια που υπηρέτησε με δυναμισμό και σθένος ψυχής τον τόπο μας έχουν εντυπωθεί στη μνήμη όλων μας και θα παραμείνουν ζωντανά στις συνειδήσεις μας.

Να συμμετέχει στο τριήμερο πένθος που έχει κηρυχθεί και να εκφραστούν τα θερμά συλλυπητήρια του Διοικητικού Συμβουλίου στους οικείους του.

Να κατατεθεί αντί στεφάνου το συμβολικό  ποσό των 100€ στο Αννουσάκειο ίδρυμα στη μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτη.

Να παρακολουθήσει σύσσωμο την εξόδιο ακολουθία.

Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο.

ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.ΕΚ.

Share