epofek logo n

 

 

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΚΙΣΑΜΟΥ (ΕΠΟΦΕΚ) ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2019

                                                                                                                                                                                       Κίσαμος, 13/2/2020

 

   Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Επαρχίας Κισάμου μετά από ένα έτος δράσεων και πρωτοβουλιών ανακοινώνει ότι κατόρθωσε να επιτύχει αρκετούς στόχους, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα την προώθηση των πολιτιστικών θεμάτων της ευρύτερης περιοχής της Επαρχίας Κισάμου. Πιο συγκεκριμένα τα πεπραγμένα της για το έτος 2019 είναι τα παρακάτω:

1) Στις 20/3/2019 πραγματοποιήσαμε με μεγάλη επιτυχία σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λουσακιών και τον Δήμο Κισάμου την εκδήλωση με τίτλο: «Νέοι και Κρητική Παραδοσιακή Μουσική», στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων. Στην εν λόγω εκδήλωση παρευρέθηκε πλήθος πολιτών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τους μαθητές των Ωδείων, του Μουσικού Σχολείου και των Σχολών Παραδοσιακής Μουσικής Χανίων να ερμηνεύουν παραδοσιακά τραγούδια της Κρήτης.

2) Στις 5/4/2019 πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ Βουλγαράκη με θέμα την αντιμετώπιση των καταστροφών που υπέστη η Επαρχία Κισάμου από τις θεομηνίες του Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2019.

3) Στις 20/4/2019 πραγματοποιήσαμε με μεγάλη επιτυχία Επιστημονική Ημερίδα στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης με θέμα: «Πολιτιστικοί Σύλλογοι-Πολιτισμός-Τοπική Αυτοδιοίκηση», όπου πολλοί αντιπρόσωποι Συλλόγων της περιοχής μας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για πολύ ενδιαφέροντα ζητήματα που σχετίζονται με την δράση των πολιτιστικών συλλόγων και την συνεργασία τους με την τοπική αυτοδιοίκηση για την ευόδωση των στόχων τους.

4) Στις 15, 16 ,17/5/2019 πραγματοποιήσαμε Συναντήσεις-Συνεντεύξεις με τους υποψηφίους των δήμων Κισάμου, Πλατανιά και της Αντιπεριφέρειας Χανίων, στα πλαίσια των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019. Στις εν λόγω συναντήσεις οι υποψήφιοι συζήτησαν μαζί μας για θέματα πολιτισμού, άμεσου ενδιαφέροντος και προτεραιότητας και δεσμεύθηκαν να προωθήσουν και μετεκλογικά τα θέματα αυτά.

5) Στις 11, 14, 15/10/2019 πραγματοποιήσαμε Συναντήσεις με τους νεοεκλεγέντες δημάρχους Κισάμου και Πλατανιά και τον νέο Αντιπεριφερειάρχη Χανίων , όπου συζητήθηκαν εκ νέου οι προεκλογικές δεσμεύσεις τους και αποσπάσαμε την υπόσχεσή τους για άμεση ανάδειξη των πολιτιστικών θεμάτων της Επαρχίας Κισάμου.

6) Στις 17/10/2019 πραγματοποιήσαμε Έκτακτη Γενική Συνέλευση στην αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου Κισάμου με θέματα:

Α)Εκδηλώσεις καλοκαιριού 2019. Προβλήματα και προοπτικές                                                  

Β)Οικονομική κατάσταση ΕΠΟΦΕΚ έως και σήμερα

Γ)Πρωτοβουλίες και προτάσεις για το 2020

Δ)Ενημέρωση για την μη χρήση πλαστικών στις εκδηλώσεις των συλλόγων από τον κ Βαρδάκη, Διευθυντή Εναλλακτικής Διαχείρισης ΔΕΔΙΣΑ Χανίων

7) Στις 19 και 20/10/2019 πραγματοποιήσαμε με μεγάλη επιτυχία στην Κίσαμο μια συνάντηση μεγάλης σημασίας για τον πολιτισμό, την Συνάντηση των Ενώσεων και Ομοσπονδιών Πολιτιστικών Συλλόγων Ελλάδος, στην οποία συμμετείχαν οι Ομοσπονδίες Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου και Ευβοίας και ασφαλώς η ΕΠΟΦΕΚ. Η συνάντηση είχε ως αποτέλεσμα την απόφαση της δημιουργίας μιας Πανελλήνιας Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων.

8) Την 1/11/2019 πραγματοποιήσαμε σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και τον Σύλλογο Προβολής Κισάμου «Η Γραμβούσα» Ημερίδα στο Φαλδάμειο Ίδρυμα Κισάμου με τίτλο: «Δικαίωμα και ευθύνη για το περιβάλλον».

9) Επίσης η ΕΠΟΦΕΚ το έτος 2019 κατόρθωσε να εγγραφεί στο Πρόγραμμα Leader και να αποσπάσει χρηματοδότηση για τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού του γραφείου της και την κατασκευή μιας νέας σύγχρονης ιστοσελίδας.

10) Αφήσαμε τελευταία και σημαντικότερη την έκδοση και διανομή του Εντύπου Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Νομού Χανίων έτους 2019, το οποίο αποτελεί την επιτομή των προσπαθειών μας για την διάδοση του πολιτισμού της ευρύτερης περιοχής μας, το οποίο διανεμήθηκε σε πληθώρα πολιτών με αποτέλεσμα την έγκαιρη και πλήρη ενημέρωση τους για τα πολιτιστικά δρώμενα των Χανίων. Θα θέλαμε βέβαια να ευχαριστήσουμε εγκάρδια τους χορηγούς και συνδιοργανωτές του Εντύπου, χωρίς την έμπρακτη βοήθεια των οποίων θα ήταν αδύνατη η έκδοση και διανομή του.
       Αυτές υπήρξαν οι δράσεις μας για το έτος 2019, και με την συμμετοχή και συνέργεια των συλλόγων-μελών μας και την στήριξη των υπολοίπων φορέων του πολιτισμού, υποσχόμαστε να συνεχίσουμε με την ίδια ένταση και αποτελεσματικότητα το έργο μας και το τρέχον έτος 2020.
Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟΦΕΚ

Ο Πρόεδρος                                                             

Κουνελάκης Στέλιος    

                                       

Ο Γραμματέας

Κουλετάκης Αντρέας

Share