Το Πανεπιστήμιο των Ορέων θα επισκεφθεί τον Δήμο Πλατανιά Χανίων, την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, με τις ομάδες των εθελοντών του.

Στα Παλαιά Ρούματα, ο καθ. Ι. Παλλήκαρης, μαζί με καθηγητές και ιατρούς άλλων ειδικοτήτων με τις ομάδες τους, θα εξετάσουν παιδιά, γέροντες και άπορους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Θα υλοποιηθεί επίσης, με την καθ. Παιδαγωγικών του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Π. Καλογιαννάκη, αλλά και εθελοντές εκπαιδευτικούς, η καινοτόμος δράση της Αλληλοδιδασκαλίας μεταξύ των μαθητών του Γυμνασίου Βουκολιών και του 2ου Γυμνασίου Χανίων.

Θα λειτουργήσουν, όπως πάντα, τα Καφενεία των Ορέων, με τις γυναίκες, όπου η κ. Βαρβάρα Τερζάκη και μέλη της ομάδας της Αποστολής Πηνελόπη Gandhi, θα μιλήσουν και για την Ιερή τέχνη της Υφαντικής και την επαναφορά της σε σύγχρονο δημιουργικό και παραγωγικό πεδίο καθώς και για την παραγωγή αυθεντικών χειροτεχνημάτων μεγάλης αξίας και διεθνούς αναγνωρισιμότητας.

Στο Καφενείο των Ανδρών, με τον Ομότιμο καθ. Οινολογίας, κ. Δ. Λυδάκη και με ομιλητές άλλων γνωστικών αντικειμένων, θα συζητηθούν θέματα που απασχολούν τους κατοίκους, όπως η κτηνοτροφία, η σηροτροφία, η παραγωγή λιναριού, η αξιοποίηση του μαλλιού, η επισκεψιμότητα των τουριστών και η πιστοποίηση ποιότητας των τοπικών προϊόντων.

Share

powered by contentmap