Αποστολή του Πανεπιστημίου των Ορέων στους Δήμους Κισάμου, Πλατανιά και Xανίων

Πέμπτη  07 Μαρτίου  2013

Πανεπιστήμιο των ορέων στον Πλάτανο ΚισσάμουTο Πανεπιστήμιο των Ορέων, παρά τις αντιξοότητες, συνεχίζει να χτίζει κοινωνικές γέφυρες, να προσπαθεί να ελαχιστοποιήσει τον κοινωνικό αποκλεισμό, την φτώχεια και την παραβατικότητα, φαινόμενα συγχρονικά της εποχής μας. 

Η επόμενη αποστολή του ΠτΟ, θα γίνει στο Δήμο Kισάμου, στον Δήμο Πλατανιά και στον Δήμο Χανιών, με οδηγό τον καθ. Ιωάννη Παλλήκαρη και τις Πανεπιστημιακές Κλινικές ΠΑΓΝΗ:

Οφθαλμολογική-ΒΕΜΜΟ, 

Γενικής Ιατρικής, 

Νευροχειρουργική,

Ψυχιατρική, 

Ακτινολογική 

και σύσσωμη την ομάδα των εθελοντών Ιατρών των Ορέων, οι οποίοι θα επισκεφθούν τα χωριά Πλάτανος, όπου θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, στα παιδιά, τους γέροντες και σε όλους εκείνους που έχουν ανάγκη ιατρικής υποστήριξης.

Συγχρόνως, ο κ. Δημ. Καραγιώργος, επικ. καθ. ΠΤΔΕ του Πανεπ. Κρήτης, οργανώνει δράση Αλληλοδιδασκαλίας, με την υποστήριξη των δασκάλων και των διευθυντών των σχολείων, μεταξύ των μαθητών του 2ου Δημοτικού σχολείου Μουρνιών Χανίων και του Δημοτικού σχολείου Κατωχωρίου Χανίων.

Επίσης θα λειτουργήσουν τα Καφενεία των Ορέων, για τις γυναίκες, στο χωριό Πλάτανος, στις 17:00, όπου ο κ. Μιχ. Κολιοραδάκης, σχολικός σύμβουλος Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο κ. Δημ. Καραγιώργος, επικ. καθ. του Πανεπ. Κρήτης,            η κ. Καίτη Γαρεφαλάκη, συστημική σύμβουλος Ψυχολογίας, η κ. Μαρία Ξυλούρη, υφάντρια και η κ. Βαρβάρα Τερζάκη-Παλλήκαρη, Πηνελόπη Gandhi, μαζί με τις τοπικές υφάντριες, θα συζητήσουν με τις γυναίκες τις περιοχής και θα συνομιλήσουν για θέματα που αφορούν την γλώσσα, την ιστορική συνείδηση, την αξία του χειροποίητου και την πολιτισμική ιδιοπροσωπεία. 

Για τους άνδρες, η συνάντηση θα γίνει στο χωριό Άστρικας, στις 17:00, όπου ο καθ. κ. Ιωάννης Παλλήκαρης, ο καθ. κ. Χρήστος Λιονής, ο κ. Ι. Μαργαρώνης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, ο κ. Δημήτρης Λυδάκης, καθ. Οινολογίας ΤΕΙ και ο κ. Γεώργιος Δημητριάδης, ιδιοκτήτης της BIOLEA, μαζί με τους ντόπιους κατοίκους, θα συζητήσουν για την τοπική οικονομία και την οικογενειακή υγεία.  

http://www.panoreon.gr/agenda/536.html

Share