ΕΓΚΑΙΝΙΑ: Σάββατο 20 Σεπτέμβρη 2014 στις 20:30
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ:  20.9.2014 – 30.12.2014
ΑΝΟΙΚΤΑ: Τρίτη έως Κυριακή 9:00-15:00
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

Η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Κισσάμου, η ΚΕ’ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων, το Αρχαιολογικό Μουσείο Κισσάμου και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Xανίων – Ελαιουργείον, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «ΧΑΝΙaRT 2014 – Εικαστικές Διαδρομές στο Νομό Χανίων», παρουσιάζουν την Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης  «Μυστικός Κήπος» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κισσάμου, Πλατεία Τζανακάκη.  

«Στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Κισσάμου παρουσιάζονται από τις καλλιτέχνιδες Taida Jasarevic, Αντιγόνη Καββαθά και Μιράντα Σκυλουράκη εικαστικά σχέδια μολυβιών, κάρβουνου και ψηφιακών εκτυπώσεων σε χαρτιά μεγάλων διαστάσεων εμπνευσμένα από τον φυτικό κόσμο μέσα από μια σύγχρονη γυναικεία ματιά. Μια  εικαστική απόδοση της φύσης σε συνέχεια των διακοσμητικών φυτικών θεμάτων που παρουσιάζονται στα ρωμαϊκά ψηφιδωτά που περιέχουν οι συλλογές του Αρχαιολογικού Μουσείου Κσσάμου και εκθέτονται σε άμεση γειτνίαση. Οι μυστικοί κήποι της Taida, της Αντιγόνης και της Μιράντας ορίζουν, παρά τη διαφορετικότητά τους μια ενιαία πρόταση, είναι ταυτόχρονα λόγος και εικόνα, στοιχειοθετούν ένα ενιαίο εικαστικό περιβάλλον, πρωτότυπο και ελκυστικό, πλούσιο σε περιεχόμενο και πολλαπλές αναγνώσεις».
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Taida Jasarevic, Αντιγόνη Καββαθά & Μιράντα Σκυλουράκη. Επιμέλεια Γιάννης Μπόλης, Θεόδωρος Παρασκάκης & Ιωάννης Ν. Αρχοντάκης.

 

Share

powered by contentmap