ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Φαντάζομαι πόση χαρά θα μπορούσε να εκφράσει το αλέτρι και το δρεπάνι στα χέρια του γεωργού που το κρατά και με τον κόπο και τον ιδρώτα του κάνει την γη όμορφη και καρποφόρα.

Ένα αλέτρι και ένα δρεπάνι είναι ένα κομμάτι σίδερο άχρηστο ίσως και σκουριασμένο για κάποιους. Από την στιγμή όμως που γεωργός θα το πάρει στα χέρια του γίνεται ένα πολύτιμο εργαλείο και παίρνει μια ιδιαίτερη αξία.
Τι υπέροχο πράγμα να συναισθανόμαστε ότι μέσα από τα χέρια μας και μέσα από τον κόπο μας περνά και γίνεται το έργο του Θεού! Τι υπέροχο πράγμα να συναισθανόμαστε ότι από τα χέρια μας περνά το Φως του Θεού, η Σοφία του Θεού για να «ενσαρκωθεί» στην πράξη της ζωής και να γίνει οδηγός ελπίδας και στήριγμα αναρίθμητων πράξεων.

Χριστιανέ μου θα ήθελα να σου αποκαλύψω και να σου γνωρίσω αυτή τη μεγάλη αλήθεια που έμαθα και γω σιγά-σιγά. Την αλήθεια πως είσαι…. πως μπορείς δηλ. να γίνεις το όργανο του Θεού. Σκέψου πως κάθε ανάγκη του κόσμου είναι μια κραυγή του Θεού και πως κάθε πόνος του κόσμου είναι μια πληγή που θεός θέλει να κλείσει με τα δικά σου χέρια.
Χριστιανέ, κάμε αυτή την ύψιστη τιμή και χαρά στη ζωή σου να είσαι παντού, όπου και να βρίσκεσαι, το όργανο του θεού!

Read more: http://sadentrepese.blogspot.com/#ixzz3KpAYhbPQ

Share