Α' ΣΥΝΕΔΡΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΣΣΑΜΟ

1 logo synedriou

 

 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α΄ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΣΣΑΜΟ

 

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

 «Τσατσαρωνάκειο» Πολιτιστικό Πολύκεντρο της Ι.Μ. Κισάμου & Σελίνου,

 Καστέλλι Κισάμου

 • 9.00 – 9.30 – Εγγραφές Συνέδρων
 • 9.30 – 10.00 – Έναρξη – Χαιρετισμοί
 • 10.00  κι εξής – Συνεδρίες
 • Επίσκεψη - ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καστελλίου
 • Γεύμα - Διάλειμμα

Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, Κολυμπάρι

 • 17.00 κι εξής – Συνεδρίες
 • Πολιτιστική εκδήλωση
 • Δείπνο

 

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, Κολυμπάρι

 • 9.00 κι εξής – Συνεδρίες

 

 • 17.00 κι εξής – Συνεδρίες
 • Κισσαμίτικη Παραδοσιακή βραδιά

 

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Προαιρετική επίσκεψη κι εκκλησιασμός στην Ιερά Μονή Παναγίας Οδηγήτριας (Κυρίας των Αγγέλων) Γωνιάς Κολυμπαρίου

 

Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, Κολυμπάρι

 • 10.00 κι εξής – Συνεδρίες
 • Καταληκτήρια Συνεδρία – Λήξη Συνεδρίου

 

Για να δείτε ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ το πρόγραμμα πατήστε ΕΔΩ

Share

14-16 okt Prosklisi

 

Το Α' Συνέδριο για την Κίσαμο ανοίγει τις πύλες του την Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου, στο Τσατσαρωνάκειο Πολιτιστικό Πολύκεντρο, ενώ από το απόγευμα της 14ης Οκτωβρίου έως τη λήξη στις 16 Οκτωβρίου θα συνεχίσει τις εργασίες του στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης.

Για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Συνεδρίου, πατήστε ΕΔΩ

 

Επισημαίνεται ότι το Συνέδριο είναι ανοιχτό και μπορεί να το παρακολουθήσει ελεύθερα όποιος το επιθυμεί.

Share

logo synedriou

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έως τις 15 Απριλίου 2016 η υποβολή συμμετοχών στο Α΄ Συνέδριο για την Κίσσαμο

 

Η Ιερά Μητρόπολις Κισσάμου και Σελίνου, η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Κισσάμου, ο Δήμος Πλατανιά, η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης και οι λοιποί συνεργαζόμενοι πνευματικοί και πολιτιστικοί φορείς ανακοινώνουν την από κοινού διοργάνωση του 1ου Συνεδρίου για την Κίσσαμο, που θα πραγματοποιηθεί στις 14, 15 και 16 Οκτωβρίου  2016 στο Καστέλι Κισσάμου και την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (Κολυμπάρι). Οι θεματικές ενότητες των Ανακοινώσεων του Συνεδρίου είναι: Ιστορία, Αρχαιολογία, Λαογραφία, Φιλολογία, Εθνογραφία, Θρησκεία, Τέχνες, Παράδοση, Πολιτισμός, Πνευματική Δημιουργία, Εκπαίδευση, Δίκαιο, Φύση – Περιβάλλον, Μνημεία. Το χρονικό όριο του περιεχομένου των Ανακοινώσεων δεν θα πρέπει να εκτείνεται πέραν του έτους 1945. Η διάρκεια των Ανακοινώσεων στο Συνέδριο ορίζεται στα 15 λεπτά και 5 λεπτά επιπλέον για συζήτηση.

Προσκαλούνται και παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να μετάσχουν με Ανακοίνωσή τους στο Συνέδριο να το δηλώσουν το αργότερο έως τις 15 Απριλίου 2016, αναγράφοντας τα πλήρη στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, ιδιότητα, τηλέφωνο, ταχυδρομική και ηλεκτρονική διεύθυνση), στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   (υπ’ όψιν κ. Ζαχαρένιας Σημανδηράκη, Ειδ. Συνεργάτιδας των Γενικών Αρχείων του Κράτους και Γεν. Γραμματέως του Συνεδρίου) και   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   (υπ΄όψιν κ.  Κων/νου Β. Ζορμπά, Διευθυντού της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης).

Στη δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθεί τόσο ο τίτλος του θέματός τους, όσο και  Περίληψη της Ανακοίνωσής τους (εκτάσεως μιας δακτυλογραφημένης σελίδας, με γραμματοσειρά Times New Roman 12 στιγμών και 1,5 διάστιχο). Οι περιλήψεις θα τεθούν υπ’ όψιν της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου, η οποία και θα αποφασίσει για την αποδοχή ή μη των Ανακοινώσεων στο Συνέδριο, ενημερώνοντας τους ενδιαφερόμενους σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Στους  Συνέδρους εκτός του νομού Χανίων θα παρασχεθεί φιλοξενία. Σ’ όλους τους εγγεγραμμένους Συνέδρους θα δοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής τους στο Συνέδριο.

Τα κείμενα των Ανακοινώσεων θα υποβληθούν από τους Συνέδρους αργότερα, σε εκτενέστερη μορφή (θα υπάρξουν σχετικές οδηγίες), ώστε να περιληφθούν στα Πεπραγμένα του Συνεδρίου.

Για κάθε περαιτέρω πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γεν. Γραμματέα του Συνεδρίου κ. Ζαχαρένια Σημανδηράκη, Ειδ. Συνεργάτιδα των Γενικών Αρχείων του Κράτους (τηλ. 6944801787) και τον κ. Ιωάννη Μουντογιαννάκη στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (τηλ. 2824022245).

Για την Οργανωτική Επιτροπή

Ο Πρόεδρος

Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου

Αμφιλόχιος

 

Share

14-10 n

 

Το Α’ Συνέδριο για την Κίσαμο πραγματοποιήθηκε στις 14, 15 & 16 Οκτωβρίου 2016 από την Ιερά Μητρόπολη Κισάμου & Σελίνου, την Περιφέρεια Κρήτης, τους Δήμους Κισάμου και Πλατανιά και την Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Επαρχίας Κισάμου στο Τσατσαρωνάκειο Πολιτιστικό Πολύκεντρο και την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες του συνεδρίου ακολουθώντας τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ .

Share